5 dolog, amire oda kell figyelned, ha új iskolába kerültél
Sok múlik azon, hogyan viselkedsz az első néhány hét során. Figyelj oda ezekre!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szeptember 2-ával megkezdődött az új tanév. Amennyiben te egy új iskolában kezdtél, főleg az első hetekben, de azután is érdemes odafigyelned néhány dologra, hogy a későbbiekben jól érezd magad az új osztályodban.

Ha ezekre odafigyelsz, és nap mint nap teszel azért, hogy megtaláld a helyed, és a többiek is szimpatikusnak találjanak, kellemesebben telhet a tanév, mint ha mindent a véletlenre bíznál, és nem próbálnád pozitív irányba terelni a dolgokat.

Az alábbi öt dologra mindenképp figyelj oda, hogy az osztály mielőbb befogadjon, és köztük te is barátokra lelj.

Mosolyogj

Ha sokat mosolyogsz, az már fél siker. Részben azért, mert senki sem szereti a savanyú uborkákat, részben pedig azért, mert ha mosolyogsz, azzal a szimpátia érzését kelted a többiekben. Barátságosabbnak fognak látni, ha kedvesen mosolyogsz, persze nem erőltetve!

Beszélgess!

Nagyon fontos, hogy ne húzódj csendesen a csigaházadba, hanem próbálj ismerkedni, beszélgetni a szünetekben! Ha először nehéz is, mert félénkebb vagy, az első pár mondat után hidd el, bátrabb leszel, és azon kapod magad, hogy milyen jól eldumáltok a többiekkel.

Figyelj, mit és hogyan mondasz!

Meg kell találnod az arany középutat a félénkség és a nagyhangúság közt, ugyanis egyik sem túl szimpatikus vonás. Merj megszólalni, véleményt mondani, de semmiképp ne kiabálj túl mindenkit! Az sem rokonszenves dolog, sőt, kifejezetten taszító, ha egy új társaságban valaki máris a figyelem középpontjába akar kerülni.

Ne lódíts!

Messziről jött ember azt mond, amit akar. Igaz, hogy van egy ilyen mondás, ám olyan is van, hogy a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát. Ha olyat mondasz magadról, ami nem igaz, előbb-utóbb valószínűleg kiderül, és csalódnak benned. Arról nem is beszélve, hogy a saját helyzeted is nehezíted a hazugságokkal, mert mindig következetesen kell tenned.

Add önmagad!

Talán ez a legfontosabb tanács, amit érdemes megfogadnod. Ne próbálj másnak látszani, mint aki vagy! Ha nem önmagad adod, a többiek nem is veled barátkoznak majd, meg, hanem egy kitalált figurával. Ha be szeretnél illeszkedni, ne mondj vagy csinálj olyat, ami nem te vagy. Engedd, hogy a többiek megismerjenek! Nyílj meg, és meglátod, minden jól alakul.

Ezt is szeretjük