Erre a hétre esik majd az őszi szünet: minden dátum, amit tudnod kell
Pár hét, és szusszanhatsz egyet az iskolakezdés után. Tudd meg a tanév fontos dátumait!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Vártad a szeptembert, vagy inkább rosszul voltál a sulikezdéstől? Akárhogy is, 2-án elkezdődött az új tanév, a maga dolgozataival és házi feladataival.

Nem kell ugyanakkor elkeseredned, amiért vége lett a nyári szünetnek, hiszen néhány hét múlva, illetve az egész tanév során többször is lesz alkalmad szusszanni pár napot az őszi, téli és tavaszi szünetben.

Igaz, mindeközben meg is kell mutatnod, mit tudsz: a mindennapos feladatok mellett országos kompetenciamérés és érettségi is várhat korodtól függően.

Olvasd el az öt legfontosabb dátumot a 2013-as tanévben!

Őszi, téli és tavaszi szünet

Bár még épphogy elkezdődött az iskola, az őszi szünet már látóhatáron belül jár, és egyre közeleg. Mindössze két hónapot kell átvészelned a suliban, mire elérkezik az első napja. 2013-ban október 28-tól 31-ig fújhatod ki magad kicsit a szeptemberi kezdés után.

Télen és tavasszal is számíthatsz egy kis pihenőre. A téli szünet december 23. és január 3. közt lesz, a 2014. tavaszi szünet pedig április 17-től 22-ig.

Az első félév vége

A 2013-2014-es tanév első féléve 2014. január 17-én ér majd véget. Ekkor, mint máskor is, kézhez kapod a félévi bizonyítványodat, és átgondolhatod, melyik tantárgyra érdemes több időt fordítanod a következő félévben.

Érettségi

Ha 12. évfolyamos vagy, valószínűleg nem kevés tétel fordul meg majd a kezedben a tanév során. A sok tanulás és készülődés ugyanakkor kamatostul megtérül, ha a tavaszi érettségi megírása után mosollyal az arcodon jössz majd ki a tanteremből. Hogy mikor? 2014. május 5. és 26. közt.

Országos kompetenciamérés

Nem csak a végzős középiskolások számíthatnak nagyobb felmérésre tavasszal. Bár ez nem a hagyományos értelemben vett felmérés lesz - hiszen egyszerre több tárgyból, illetve tét nélkül, tehát nem jegyre íródik -, az országos kompetenciamérés is sokakat érinthet, akár téged is. A 6., 8., és 10. évfolyamosok tavasszal, 2014. május 28-án adnak számot tudásukról.

Az utolsó tanítási nap

Távolinak tűnik, persze, de mi sem lenne fontosabb dátum a tanév során, mint az utolsó tanítási nap. 2014. június 13-án el is érkezik, és vele újra itt a pihenés, a nyaralás, a bulik időszaka. Hamarabb eltelik a tanév, mint gondolnád. Addig is mindent bele!

Ezt is szeretjük