Így kaphatod meg hamarabb az szja-visszatérítést: nemrég jelentették be a változást
Van módja annak, hogy hamarabb megkapják a családok az szja-visszatérítést, ezt Varga Mihály pénzügyminiszter jelentette be.

szja-visszatérítés2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Azok a családok, amelyek az adóbevallásukban veszik igénybe az adó-visszatérítést, az eredeti határidőnél korábban kaphatják kézhez az összeget - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalára feltett videóüzenetében szerdán.

Az adóbevallások beérkezését követően a 30 napos utalási idő helyett két héten belül visszautalják a családoknak a tavaly befizetett személyi jövedelemadót - tájékoztatott.

Kiket érint ez leginkább?

A fentiek elsősorban az egyéni vállalkozókat, az őstermelőket és azokat érintik, akik elmulasztották határidőben leadni a nyilatkozatukat. A gyermeket nevelő szülők már több mint 610 milliárd forintot kaptak kézhez a családi adó-visszatérítéssel - ismertette Varga Mihály. Hozzátette: azzal számolnak, hogy az adóbevallásokban érvényesített visszatérítéssel ez az összeg több tízmilliárd forinttal emelkedhet.

szja-visszatérítés1
Fotó: Eva-Katalin / Getty Images Hungary

A tárcavezető úgy fogalmazott, hogy a magyar gazdaság teljesítménye lehetővé teszi a kifizetéseket; a tavalyi volt az elmúlt harminc év legnagyobb gazdasági növekedése, amely egyben első az uniós rangsorban. A minisztérium idén is jóval 5 százalék feletti bővülésre számít - mondta Varga Mihály.

Így járhattok a legjobban az szja-visszatérítéssel: pénzügyi szakértő mondta el, mit érdemes kezdeni vele

Jó, ha előre végiggondolod, mire használod fel az szja-visszatérítésed.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük