Akár bruttó 11 millió forintot is kaphatsz napelem-telepítésre és modernizálásra: mutatjuk a pályázat részleteit
Érdemes megismerni a napelempályázat részleteit.

GettyImages-184987726
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindenkinek ismerős a csekk, amit az elektromos áram használatáért hoz a postás, és talán az az álom is, hogy ez a kiadás lecsökkenjen, vagy akár teljesen el is tűnjön.

Erre nagyszerű megoldás lehet a napelem, mely a nap energiáját használja fel, és alakítja át olyan energiává, amelyet elektromos áramként lehet elhasználni különböző gépek és eszközök használatára, fűtésre, illetve világításra. A napelemrendszer-telepítést most egy pályázat könnyítheti meg, melynek érdemes megismerni a részleteit.

Napelem-telepítési és fűtésrendszer-elektrifikálási pályázat

A pályázat napelemes rendszer, illetve napelemes rendszerekkel kombinálva fűtési rendszerek elektrifikálására vonatkozik. Az elnyerhető összeg vissza nem térítendő támogatás, melyhez nem szükséges önerő, minimuma pedig 500 ezer forint.

A pályázat többféle céllal igényelhető:

- tetőszerkezetre helyezett, saját fogyasztásra célzott napelemes rendszer telepítésére vagy

- napelemes rendszer telepítésére, nyílászárók cseréjére, tárolókapacitás létesítésére és fűtési rendszer korszerűsítésére infra- vagy fűtőpanelekkel vagy

- napelemes rendszer telepítésére, nyílászárók cseréjére, tárolókapacitás létesítésére és fűtési rendszer korszerűsítésére hőszivattyúval.

A soroltak közül az első esetben az elnyerhető maximumösszeg bruttó 2 896 108 forint, a második esetben bruttó 9 368 464 forint, a harmadik esetben pedig bruttó 11 559 214 forint.

A pályázók köre

A lehetőséget olyan magánszemélyek vehetik igénybe, akik az illető ingatlanban állandó lakcímmel rendelkeznek, és a 2020-as szja-bevallás szerint összevont jövedelmük egy főre jutó összege 0 és 4 850 000 forint között állapítható meg.

A várakozások szerint a pályázaton csaknem 35 ezer család nyer majd el valamilyen összeget. Az összkeret, melyet az állam a pályázatra fordít, 201 624 116 436 Ft lesz.

A pályázatokat a Magyar Állam részére kell benyújtani megyénként ütemezett formában. Az első november 15-től kezdődik. További részletek e linkre kattintva olvashatók a pályázatról.

Mire használható az otthonfelújítási támogatás?

A következő cikkben 25 olyan dolgot sorolunk fel, amire a támogatás fordítható. Akár új konyhabútor is vásárolható belőle!

Ezt is szeretjük