A tökéletes kocsonya receptje
Vidéki ízek
Vidéken elképzelhetetlen az újév egy óriási fazék kocsonya nélkül. Ha te is szereted, próbáld ki remek receptünket!

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ezt tedd, ha visszerek csúfítják el a lábad: hatékony házi praktikák »

A legnőiesebb tavaszi parfümújdonságok: friss és különleges illatok »

Kalóriaszegény, epres turmixtál: ínycsiklandóan finom, pedig fogyaszt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kocsonya Európa-szerte ismert étel, Magyarországon az első emlék róla 1544-ben íródott. Azóta is előszeretettel készítik nagyanyáink, főként újév környékén.

Ha nosztalgiáznál kicsit, akkor főzd meg a zselére hajazó húslevest, melyet akkor is könnyedén el tudsz készíteni, ha kezdő konyhatündér vagy. Csak dobd fel a fazekat a tűzhelyre, és lassú lángon főzd készre! Ropogós, friss kenyérrel tálalva az igazi.

Kocsonya

Hozzávalók:

  • 30 dkg bőrke
  • 5 fej vöröshagyma
  • 5 teáskanál só
  • 4 sertésköröm
  • 2 közepes sertéscsülök
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 közepes marék bors

A csülköt, a körmöt és bőrkét tisztítsd meg. Egy 15 literes fazékba tedd őket bele, és engedd fel vízzel. Kis lángon főzd, ha habos a teteje, szűrővel szedd le róla.

Add hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, majd ismételten szedd le a habját. Főzd tovább, majd add hozzá a borsot, és ízlésed szerint sózd meg. Kis lángon főzd legalább nyolc órán keresztül.

Amikor kész, szedd ki a húsokat, és csontozd ki őket. A sok főzésnek hála a hús könnyedén leválik. Tányérokba adagold ki tetszésed szerint. A levet szűrd át, hogy a zsíros része ne kerüljön bele, majd merőkanállal szedd ki a tányérokba. Tedd hűtőbe, majd, ha megdermedt, már fogyaszthatod is.

Leadképünk a www.mindmegette.hu weboldalról származik.

Blog.hu ajánló