A tökéletes kocsonya receptje
Vidéki ízek
Vidéken elképzelhetetlen az újév egy óriási fazék kocsonya nélkül. Ha te is szereted, próbáld ki remek receptünket!

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kocsonya Európa-szerte ismert étel, Magyarországon az első emlék róla 1544-ben íródott. Azóta is előszeretettel készítik nagyanyáink, főként újév környékén.

Ha nosztalgiáznál kicsit, akkor főzd meg a zselére hajazó húslevest, melyet akkor is könnyedén el tudsz készíteni, ha kezdő konyhatündér vagy. Csak dobd fel a fazekat a tűzhelyre, és lassú lángon főzd készre! Ropogós, friss kenyérrel tálalva az igazi.

Kocsonya

Hozzávalók:

  • 30 dkg bőrke
  • 5 fej vöröshagyma
  • 5 teáskanál só
  • 4 sertésköröm
  • 2 közepes sertéscsülök
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 közepes marék bors

A csülköt, a körmöt és bőrkét tisztítsd meg. Egy 15 literes fazékba tedd őket bele, és engedd fel vízzel. Kis lángon főzd, ha habos a teteje, szűrővel szedd le róla.

Add hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, majd ismételten szedd le a habját. Főzd tovább, majd add hozzá a borsot, és ízlésed szerint sózd meg. Kis lángon főzd legalább nyolc órán keresztül.

Amikor kész, szedd ki a húsokat, és csontozd ki őket. A sok főzésnek hála a hús könnyedén leválik. Tányérokba adagold ki tetszésed szerint. A levet szűrd át, hogy a zsíros része ne kerüljön bele, majd merőkanállal szedd ki a tányérokba. Tedd hűtőbe, majd, ha megdermedt, már fogyaszthatod is.

Leadképünk a www.mindmegette.hu weboldalról származik.

Ezt is szeretjük