Így készítsd el a tökéletes lencsefőzeléket! Mutatjuk a magyaros receptet
Pénzesőt vársz a jövő évtél? Vagy egyszerűen csak ennél egy jót? Mindkét esetben válaszd a lencsét, amivel nem foghatsz mellé!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Akár hiszel a lencse pénzhozó mivoltában, akár nem, egy lábossal érdemes megfőznöd, mert rendkívül finom és laktató étel. Ráadásul nagyon egyszerű elkészíteni, tehát, ha még nem vagy járatos a fakanálforgatásban, akkor is könnyedén fogsz vele boldogulni.

Próbáld ki ízletes receptünket, melyet akár füstölt hússal, de tetszésed szerint tejföllel is gazdagíthatsz. Ugyanakkor próba szerencse, hátha mégis gazdagságot hoz!

Lencsefőzelék

Hozzávalók:

  • 50 dkg lencse
  • 4 evőkanál étolaj
  • 4 babérlevél
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • pici ecet

A lencsét a főzés előtti este áztasd vízbe, hogy hamar megfőjön. Másnap tedd egy lábosba, és öntsd fel annyi vízzel, ami éppen ellepi. Add hozzá a felaprított hagymát, illetve a babérlevelet. Sózd meg ízlésed szerint, majd fedő alatt párold puhára a lencsét.

Az olajat hevítsd fel, és szórd rá a lisztet. Készíts belőle közepesen sötét színű rántást, majd, mielőtt a főzelékhez kevernéd, add hozzá a pirospaprikát is. Rántsd be vele a főzeléket, és ízlésed szerint pici ecetet is adj hozzá, ettől kicsit pikánsabb íze lesz.

A lencsefőzeléket készítheted füstölt hússal is. Ebben ez esetben fél kiló húst főzz meg, majd kockázd fel. A főzővizében készítsd el a főzeléket, majd, mielőtt az ecettel ízesítenéd, keverd a húsdarabokat a lencséhez. Ebben az esetben csak csínján bánj a sóval, mert a füstölt hús önmagában is elég sós!

Ezt is szeretjük