A tökéletes kocsonya receptje

Vidéki ízek

Vidéken elképzelhetetlen az újév egy óriási fazék kocsonya nélkül. Ha te is szereted, próbáld ki remek receptünket!

A kocsonya Európa-szerte ismert étel, Magyarországon az első emlék róla 1544-ben íródott. Azóta is előszeretettel készítik nagyanyáink, főként újév környékén.

17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha nosztalgiáznál kicsit, akkor főzd meg a zselére hajazó húslevest, melyet akkor is könnyedén el tudsz készíteni, ha kezdő konyhatündér vagy. Csak dobd fel a fazekat a tűzhelyre, és lassú lángon főzd készre! Ropogós, friss kenyérrel tálalva az igazi.

Kocsonya

Hozzávalók:

  • 30 dkg bőrke
  • 5 fej vöröshagyma
  • 5 teáskanál só
  • 4 sertésköröm
  • 2 közepes sertéscsülök
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 közepes marék bors

A csülköt, a körmöt és bőrkét tisztítsd meg. Egy 15 literes fazékba tedd őket bele, és engedd fel vízzel. Kis lángon főzd, ha habos a teteje, szűrővel szedd le róla.

Add hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, majd ismételten szedd le a habját. Főzd tovább, majd add hozzá a borsot, és ízlésed szerint sózd meg. Kis lángon főzd legalább nyolc órán keresztül.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Podcast-sorozatunk legújabb részében a testpozitivitás került terítékre. Tényleg építő jellegű vagy egyre egészségtelenebb a body positivity mozgalom? Mitől függ a testünkkel való viszonyunk? Miért mennek általában a nők plasztikáztatni?

Promóció

Amikor kész, szedd ki a húsokat, és csontozd ki őket. A sok főzésnek hála a hús könnyedén leválik. Tányérokba adagold ki tetszésed szerint. A levet szűrd át, hogy a zsíros része ne kerüljön bele, majd merőkanállal szedd ki a tányérokba. Tedd hűtőbe, majd, ha megdermedt, már fogyaszthatod is.

Leadképünk a www.mindmegette.hu weboldalról származik.

Ezt is szeretjük