Rossz hír érkezett a szétválasztott sziámi ikrekről: egyikük állapota kritikus
A szétválasztott sziámi ikrek egyikénél speciális vírusos lázat mutattak ki a tesztek.

sziami-ikrek
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Változott a magyar orvoscsapat által szétválasztott bangladesi ikerpár állapota: Rabeyánál pozitív fejleményekről számolt be a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány, Rukaya viszont speciális vírusos lázzal küzd, így állapota kritikus.

Rabeya az augusztus 1-jén és 2-án végzett maratoni műtét után öt nappal magához tért, mozgatja a végtagjait, felismeri édesanyját, figyeli a környezetét. A gyermek azóta egész mondatokban beszél, mosolyog, és szájon át eszik - olvasható az alapítvány közleményében.

Rukaya életveszélyben van

Rabeya testvére, Rukaya továbbra is változatlanul altatás és légzéstámogatás alatt áll, de immáron önálló légzéssel. A többnapos mélyaltatás a felépülési folyamat szakmailag megszokott velejárója egy ilyen összetett és hosszadalmas műtét után, mint a több mint 30 órás koponya- és agyszétválasztás.  Ám mivel a paraméterei és leletei problémát jeleztek, a szervezet orvosai tesztet végeztek nála, mely pozitív eredményt mutatott.

ikrek

A következő napokban valószínűleg kiderül a fertőzés kimenetele, addig sajnos életveszélyről beszélhetünk - írták. A fejüknél összenőtt sziámi ikrek szétválasztó műtétsorozatának koordinátora, dr. Pataki Gergely, a végső szétválasztást vezető dr. Csókay András, illetve az aneszteziológiai csapat vezetője, dr. Csapody Marcell jelenleg is Dakkában van a kicsikkel. A szétválasztó műtétről korábbi cikkünkben olvashatsz.

Fotók: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

Lemondtak róluk, mégis egészségesek

Az orvostudomány jelen állása szerint is elképesztő, hogy Abigail és Brittany teljesen egészségesen élik mindennapjaikat, annak ellenére, hogy bizarr módon egy test jutott kettejüknek, miközben a két lány lélekben teljesen más személyiség. 

Ezt is szeretjük