28 évesek és boldogok a kétfejű sziámi ikrek: lemondtak róluk, mégis egészségesek
Hamarosan harmincéves lesz a Hensel testvérpár, akik orvosi csodának számítanak: közös testükben ugyanis két lélek lakozik.

ikrek szempár testvérek kék szem
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az orvostudomány jelen állása szerint is elképesztő, hogy Abigail és Brittany teljesen egészségesen élik mindennapjaikat, annak ellenére, hogy bizarr módon egy test jutott kettejüknek, miközben a két lány lélekben teljesen más személyiség. 

40 ezer ikerszülésből egynél jelentkezik valamilyen összenövési rendellenesség, ezek viszont általában letálisak, ha mégis élve születnek meg, a gyermekek az egyéves kort szinte kivétel nélkül nem érik meg. 

Két szív, egy máj

Mint ahogy korábban írtunk róluk, a lányok idegrendszere abszolút különálló, négy tüdővel és két gyomorral, valamint két szívvel rendelkeznek. Májukból viszont csak egy van, ugyanúgy a bélrendszerük is közös, továbbá húgy- és ivarszervrendszerükön is osztoznak. Az életvidám ikrek szeretnek társaságba járni: mindkettejük álma, hogy férjük és gyermekeik legyenek. Arról viszont nem nyilatkoztak, melyikük választja majd ki az ideális apát.

Mindennapjaikat azonban a jelölt keresésénél sokkal izgalmasabban töltik, Instagramjukat nem frissítik túl gyakran, de rengeteg fotó és videó kering róluk a neten, ahol vezetnek, sportolnak, sőt, dolgoznak is. 2012-ben szereztek diplomát a Bethel Egyetemen, pedagógia szakon. A képek elsőre rendkívül bizarrnak hatnak, de a galéria végén található videó minden kétséget eloszlat: a két fiatal nő, amennyire lehet, boldog és elégedett az életével. 

A képek forrása: Pinterest, Google.

Életveszélyes szétválasztás

Bár a Hensel lányok esetében is felmerült a szétválasztó műtét lehetősége, az orvosok biztosak voltak benne, hogy a műtétet csak az egyik fél élheti túl, de azt jósolták, közösen sincs előttük hosszú élet. Ma már mind a szülők, mind Abby és Brit hálásak a sorsnak, hogy együtt hagyták őket. Nem gondolják, hogy rosszabb lenne az életminőségük, mint bárki másé. Természetesen vannak hozzájuk hasonló esetek, melyek egy részében elkerülhetetlen volt a műtét. Magyar orvosok bevonásával jelenleg is zajlik két kislány, Rabia és Rukiya szétválasztó műtétsorozata: a kétéves gyerekek a fejüknél vannak összenőve, így agyuk egy része, mind ereik, mind idegeik közösek. 

Ezt is szeretjük