A sas észre sem vette, hogy ingyen fuvarozza az aprócska madarat: kiváló ülőhelyet választott magának
Ritka pillanatot kapott lencsevégre a tehetséges madárfotós, még ő maga is meglepődött az eseten.

sas nyitó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jocelyn Anderson már több mint öt éve fotóz madarakat, és az egyik madárlese során, amikor épp egy fészkelő királygémet kapott volna lencsevégre, valami egészen mást sikerült rögzítenie kamerájával.

Vannak olyan pillanatok, amikor bizony jókor van jó helyen az ember. Ez történt a fotóssal is, hiszen millió az egyhez volt az esélye annak, hogy sikerül olyan képet készítenie, amin egy kismadár utazik egy halászsas karmai között lévő boton. De a vakszerencse most az ő oldalán állt.

A potyautas madárka

Egészen ritka pillanatot örökített meg a tehetséges fényképész egy napsütötte délutánon, ami egy csapásra híressé tette. Amint feltöltötte a képet, az internet népe azonnal felkapta, és futótűzként terjedt a felvétel híre a világhálón. 

Jocelyn Anderson először azt vette észre, ahogy a tekintélyt parancsoló, méretes halászsas épp a tó közelében tevékenykedő pirosvállú csiröge fészke fölött repült el. A kismadárnak több sem kellett, amint megpillantotta a közeledő tollas ragadozót, támadásba lendült, hogy védje féltve őrzött költőhelyét. Ez eddig egyáltalán nem számít kirívó esetnek, hogy az állatok náluknál sokszor nagyobb betolakodókat is üldözőbe vesznek. 

- A halászsas épp fölöttem szállt el, és láttam, hogy egy ágat visz a fészkébe - nyilatkozta Jocelyn Anderson a My Modern Met oldalán. - A pirosvállú csiröge üldözte, majd egyszer csak leszállt a sas karmai között lévő ágra. Meglepődve konstatáltam, hogy a kismadár a tó feléig a sassal tartott, mintha csak élvezte volna az ingyen utazást.

A cikk az ajánló után folytatódik

A fotó tökéletesen visszaadja ezt a különös szituációt, ahogy a méltóságteljes sasmadár a távolba, feltehetően a fészke irányába réved, miközben a csiröge békésen relaxál az "utazóeszközén".

- A madárfotózás kihívás, de a maga nemében gyönyörű és nagyszerű módja annak, hogy betekintést nyerhessünk a szárnyas jószágok életébe - mondta a nő. Reméli, hogy természetképeivel sokaknak megmutathatja, milyen szórakoztatóak tudnak lenni a madarak, és milyen sok vidámságot hoznak magukkal a szürke hétköznapokba.

Kertimadár-kvíz: felismered a képen a leggyakoribb látogatókat?

Tíz képet mutatunk tíz madárról, melyek gyakori vendégei a kerteknek: vajon hánynak a nevét sikerül közülük eltalálni? Tedd próbára ismereteidet!

(Borító-, és ajánlóképek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük