Ez a hóbortos sirály potyautasként repült, nem is akárhol: különös felvétel terjed a neten
Ilyen videó sem készül mindennap, a sirály egészen kreatív módját választotta a repülésnek.

sirály nyitó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Manapság szinte mindenkinek a keze ügyében van a mobiltelefonja, videók tömkelege jelenik meg az interneten, és jól tudjuk, hogy nem mindegyiket érdemes megnézni. Április végén azonban nem mindennapi látványt sikerült rögzítenie egy szemfüles járókelőnek.

Valójában olyan ritka jelenségről készült felvétel, amivel az életben csak egyszer találkozhat az ember, jó esetben. Egy feltehetően lusta sirály egészen kreatív módját választotta annak, hogyan ússza meg a repülés fáradalmait.

A potyautas sirály

Nemrég egy Twitter-felhasználó különös videót osztott meg a nyilvánosság előtt. Egy sirály fogta magát, és másik fajtársának hátán állva, mintegy potyautasként repült a levegőben.

A mindössze 9 másodpercig tartó videót már több mint három millióan látták, és ez a szám napról napra egyre növekszik. A felvételen szereplő palimadár láthatóan nem bírta sokáig a pluszterhet, és szemtelen útitársát elkergette a hátáról. Valószínűleg a repülés elején nem is sejtette, miért olyan nehéz navigálnia magát a levegőben. 

Aki látta, csak találgatni tud arról, mégis hogyan történhetett meg ez a furcsa "páros út". Vajon épp párzani készültek? Minden sirály így viselkedik, egyáltalán van olyan állat, amelyiknél ez normális?

A cikk az ajánló után folytatódik

- Láthatóan nem túl lelkesek, de ennyiből nehéz megállapítani, mi lett volna a következő lépés. Nagy valószínűséggel ez egyfajta párzásra hívás, vagy arra való kísérlet volt - mondta Richard Major, ausztráliai kutató egy korábban történt, igen hasonló eset kapcsán. Akár szaporodni akartak, akár csak megpihent a vízimadár a másik hátán, ez a pár másodperces videó sokak arcára csalhatott mosolyt, még ha nem is tudjuk meg pontos okát a furcsa magatartásnak.

10 vízimadár spirituális üzenete

A szebbnél szebb vízimadarak nemcsak harmóniát sugároznak, és esztétikai élményt jelentenek, de jósolnak is.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük