Ez az 5 dolog a fészke mindennek, ami negatív: nem hitted volna, hogy itt a baj

Ideje kezedbe venni a dolgokat, és változtatni az életeden.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Képzeld el, hogy az életed egy kert, amelyben most teszel egy sétát. Az első lépésnél már tudod, jó vagy rossz érzés a kertedben sétálni. Ahogy körbenézel, növényeket látsz, melyek egy része szépen gondozott virágágyásodban növekszik, szemet gyönyörködtető virágokat bontva, ám vannak szélhozta magocskákból vadon cseperedett növények is, melyeknek örülhetsz, vagy amelyekről azt kívánod, bárcsak ne lennének ott a kertedben.

Van, amit megbántál, hogy elültettél, és legszívesebben gyökerestül kitépnéd, van, amiből szívesen plántálnál még többet. Lehetnek még erős fák és korhadók is, és ha lenézel, látod a talajt, melyet boríthat friss fű és termékeny föld, de gazos is lehet, száraz és terméketlen. Végül akad a kertedben olyan növény is, amiről nem is hitted volna, de mérgező.

A fenti kertes metafora azt a célt szolgálta, hogy magad elé képzelhesd az életed egy más formában, mely lehetővé teszi, hogy felmérd, mit érzel benne jónak és rossznak. Nagyon fontos, hogy időről időre megtedd ezt az önvizsgálatot, ugyanis ahhoz, hogy egy kert virágzó legyen, azaz életed jól alakuljon, gondoznod kell azt, vagyis a jó dolgokat megőrizned és megóvnod, a rosszakat pedig ha csak lehetséges, kiirtanod a mindennapjaidból.

Nemcsak azért fontos, hogy ezt megtedd, mert így jobban érzed majd magad. Azáltal, hogy jobban leszel, derűlátóbb is leszel, pozitív eseményeket bevonzva az életedbe. Ha nem hagyod cserben saját magad, és jó kertésze vagy az életed kertjének, akkor a sorsod is elképzelésed szerint alakulhat.

Öt dolog, amit irts ki

Ragadd meg képzeletbeli kerti szerszámaidat, és láss neki kerted, vagyis életed rendbetételének. Kezdetnek irtsd ki mindazt, amit magad ültettél és ültetsz kertedbe, ám eddig nem tudtad róla, hogy mérgező. Ha ezeken túl vagy, más nemkívánatos növényektől is pillanatok alatt megszabadulhatsz majd, hogy helyükre kedvedre valók kerülhessenek, kerted pedig szebbé, életed boldogabbá váljon.

1. Nem hallgatsz magadra

Meghallod, amit a belső hangod mond, vagy elcsitítod magadban? Az utóbbi nagy hiba lehet, hiszen nem azt teszed, amit a belső hangod, boldogságod receptjének fő ismerője diktál, így folyamatos feszültségben lehetsz önmagaddal. Ha ellene dolgozol, ne várd, hogy életed jól alakuljon. Már rég megsúgta, hogy szakíts, de félelemből vagy sajnálatból nem teszed? Elhallgattattad, ezért boldogtalan leszel. Rosszul érzed magad a munkahelyeden, de nem váltasz? Fittyet hánytál rá, mit mond, és tovább fulladozol a munkád miatt. Bármiről is legyen szó, a belső hangod megsúgja, amit igazán szeretnél. Szánj rá több figyelmet, és kövesd.

2. Irigységet érzel

A szomszéd fűje mindig zöldebb? Nagyon fontos, hogy megtanulj örülni mások sikerének és boldogságának. Az irigység negatív energiák forrásaként nem teremt jó körülményeket a boldogság eléréséhez. Lendülj túl ezen, és ne arra koncentrálj, másnak mije van, ami neked nincs, hanem abban higgy, hogy te is elérheted a vágyaid. Légy pozitív, örülj mások örömének felszabadultan. Ha így teszel, te is be fogod vonzani a jót, csak légy türelemmel.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

3. Bosszúvágy dolgozik benned

A bosszúvágy negatív góc az életedben. Általa rosszra rosszat halmozol, elszaporítva a negatív energiákat. Mindenkivel tettek már olyat, ami fájdalmat okozott neki, és a megbocsátás néha nem könnyű. Tudnod kell azonban, hogy ha képessé válsz rá, az nem egyenlő a felejtéssel, saját lelkedet ugyanakkor hatalmas tehertől szabadítod meg általa. Ilyen módon könnyebb lesz túllépni azon, amivel bántottak téged.

4. Hátrafelé tekintesz

Életed felvirágoztatásában nagyon fontos, hogy megtanulj előre tekinteni. Fájó események voltak, vannak és lesznek, de a jelenből hiába tekintesz vissza a múltba, azon már soha nem fogsz tudni változtatni. A mostban csak annyit tehetsz, hogy jelenből megpróbálod kihozni a maximumot, a jövőért pedig dolgozol. A múlton való rágódás nem visz előre, viszont elrontja a jelent, ami a jövőben múltaddá válva ismét nem elégedettségre, hanem bánkódásra ad majd okot. Zárd le a múltat, és előre nézz!

5. Önostorozó vagy

Van valami, amit érdemes az eszedbe vésned: életed hátralévő részében mindvégig el kell viselned önmagad. Ennek tudatában jobb mielőbb békét kötnöd magaddal. Fogadd el magad rossz tulajdonságaiddal együtt is. Bocsásd meg magadnak, hogy emberből vagy, és nem vagy tökéletes. Nem is kell, hogy az legyél, elég, ha rossz tulajdonságaid legyőzésére és a jóra törekszel. Vess véget az önostorozásnak, és szeresd magad: ha magaddal jóban vagy, kiegyensúlyozottabb leszel, és az életedben is pozitív változásokat fogsz tapasztalni.

Ezt is szeretjük