Felfüggesztettek két indiai pilótát: ilyen életveszélyes dolgot csináltak a pilótafülkében

Az eset nagyon tragikusan is végződhetett volna.

A repülő műszerfalán kávéztak a pilóták
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Repülési tilalom alá helyezte az indiai SpiceJet fapados légitársaság két pilótáját, mert azok állítólag kávét és süteményt fogyasztottak a pilótafülkében, közvetlenül a vezérlőkarok mellett, derül ki a CNN cikkéből.

Az eset nagyon tragikusan is végződhetett volna, ha a forró kávé véletlenül kilöttyen az utasszállító műszerfalára.

A repülő műszerfalán kávéztak a pilóták

Nagyon sokan felháborodtak azon a fotón, amelyen két pilóta látható, akik fedetlen, kávéval teli papírpoharakat és péksüteményt tartanak a kezükben közvetlenül a gép vezérlőkarjai mellett egy repülő pilótafülkéjében. 

A pilóták a SpiceJet fapados légitársaságnál dolgoznak. A légitársaság szóvivője pénteken elmondta a CNN-nek, hogy a két férfit felfüggesztették, és az ügyet kivizsgálják. 

"A SpiceJetnek szigorú szabályai vannak a pilótafülkében történő élelmiszerfogyasztással kapcsolatban, amelyet a teljes személyzetnek be kell tartania. A vizsgálat lezárása után megfelelő fegyelmi intézkedésekre fog sor kerülni." - fogalmazott a szóvivő.

Shakti Lumba nyugdíjas pilóta, az IndiGo légitársaság korábbi üzemeltetési vezetője elmondta a CNN-nek, hogy a pilóták viselkedése teljesen érthetetlen, hiszen minden pilóta nagyon jól ismeri a pilótafülkében kiömlő folyadékok veszélyeit, ráadásul a legtöbb cég szabályai és a közlekedési előírások is tiltják a folyadékok és ételek elhelyezését a műszerfal közelében. 

A műszerfal alatt rengeteg elektromos vezeték található, amelyek elengedhetetlenek a repülőgép irányításához. Ha forró ital ömlik rájuk, a műszaki berendezések túlmelegedhetnek, és akár az egész rendszer is leállhat.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Milyen volt a 60-as, 70-es években Malév-gépeken utazni? Emlékezetes fotók a múltból

Mintha csak tegnap lett volna, hogy a Malév-gépek felszálltak a Ferihegyi repülőtérről, és mogyorót ropogtatva néztünk ki az ablakokon.

Milyen volt a 60-as, 70-es években Malév-gépeken utazni? Emlékezetes fotók a múltból

Nézegess képeket!

Elolvasom

Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük