Kiderült, hogy melyik a legbiztonságosabb ülés a repülőkön: tönkretettek egy Boeing gépet a cél érdekében

Egy egész repülőgépet tönkretettek azért, hogy kiderüljön, melyik a legbiztonságosabb ülés.

GettyImages-113915859
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kutatók szerették volna felmérni, hogy egy repülőgép-szerencsétlenség következtében pontosan hogyan sérül meg a gép teste.

A hatalmas Boeing 727 utasszállítóval végzett kísérlet célja az volt, hogy kiderüljön, melyik ülés a legbiztonságosabb a repülőkön.

A legbiztonságosabb hely a repülőn

A nagyszabású - és minden bizonnyal jelentős költségekkel járó - teszt segítségével megfigyelhették, hogy a repülőgép mely részén ülő utasok azok, akik a legnagyobb valószínűséggel túlélnek egy légikatasztrófát. 

GettyImages-169135199

A mexikói kormány engedélyezte a kísérletet, melyet egy kiszáradt tó területén hajthattak végre. 224 kilométer/órás sebességgel csapódott be a gép a földbe, totálkáros lett.

Kiderült, hogy legnagyobb valószínűséggel a gép elején ülő emberek vesztik az életüket, akik a szárnyaknál, tehát a gép közepénél ültek, azok súlyosabb sérülésekkel, némi szerencsével élhették túl, és akik a hátsó részben ültek, azoknak voltak a legjobb esélyei. 

Minden bizonnyal más eredmény jött volna ki, hogyha a gép nem az orrával előre, hanem a farával zuhan le valamilyen okból kifolyólag. Alapvetően nincs ideális hely egy repülőgép-szerencsétlenségnél.

A cikk az ajánló után folytatódik

A jó hír, hogy nagyon ritkán következnek be ilyen katasztrófák, és a képzett pilóták biztonsággal el tudják juttatni utasaikat A pontból B pontba. Nem szabad feleslegesen szorongani attól, hogy valami baj történik. 

A szeme láttára kezdett el zuhanni a kisrepülő

Torokszorító látványban volt része azoknak a belgiumi járókelőnek, akiknek a szeme láttára kezdett el zuhanni egy kisrepülő.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük