Eltűnt a reptéren a macska, hihetetlen, mit vetettek be, hogy megtalálják: a kormány is segít benne

Az eltűnt macska megkeresése érdekében szó szerint mindent bevetnek.

Elveszett macska Bolíviában
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagyjából egy hónappal ezelőtt a Bolívia állami légitársaságnál elvesztettek egy macskát, aki a repülőgép rakterében mintegy "feladott poggyászként" utazott volna. 

A Tito névre hallgató cica gazdája egy Írországban dolgozó nő, aki Tarija városából Santa Cruzba utazott volna kedvencével, hogy terápiás állatként minősítsék a macskát.

Elveszett macska Bolíviában

Amikor leszállt a gép, mindenki legnagyobb döbbenetére a macskahordó üresen tátongott. Kiderült, hogy a légitársaság személyzete már felszállás előtt elvesztette a cicát, a kisállat eltűnése pedig röviddel ezután elsőszámú hír lett Bolíviában.

A közelmúltban az igazságügyi minisztérium még egy úgynevezett "Interspecies communicatort", azaz fajok közötti kommunikátort is megbízott azzal, hogy megtalálja a cicát.

Nem ez az első eset, hogy probléma történt a Boliviana de Aviacion (BoA) légitársaságnál. Késések, törölt járatok, elvesztett poggyászok miatt rekordszámú panasz érkezett hozzájuk fennállásuk óta. Igazából Tito cica eltűnése csak az utolsó csepp volt a pohárban. 

Mindenesetre sokan elég nevetségesnek tartják, hogy Bolívia kormánya egy állatokkal suttogó embert bérelt fel. Ezenkívül egy sajtótájékoztatón közölték, hogy mivel Tito szereti a tonhalat, a reptér különböző részeire tonhalkonzerveket és vizet is kihelyeztek, hogy az állat szükségleteit ellássák. 

A tűzoltókat és az összes légitársaság vezetőjét is felkérték, hogy egyesítsék erőiket a macska megtalálására. Miután ennek az összefogásnak nem lett eredménye, így az Igazságügyi Minisztérium tisztviselője bejelentette, hogy felbéreltek egy fajok közötti kommunikátort. 

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

A macska gazdája közben elvesztette az állását Írországban, mert szeretett kedvencének megtalálása érekében Tarija városában maradt. Még mindig reménykedik, de napról napra csökken annak az esélye, hogy valóban előkerül a cirmos cica.

Közben Bolívia lakossága egyenesen felháborodott attól, hogy a kormány értékes erőforrásokat pazarol el azzal, hogy ilyen "speciális" kommunikátort bérel fel, akiről sokan úgy tartják, hogy igazából egy kuruzsló. 

A magyar város, ahol egy macska a polgármester

A gödöllői hivatali macska polgármesterként lett híres. 12 ezer követője van Facebookon a négylábú méltóságnak.

A magyar város, ahol egy macska a polgármester: a gödöllői bundás elöljáróság ilyen cuki

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük