Repülőn akart utazni, 6 helyet kellett foglalnia: genetikai betegsége miatt volt erre szükség

Nem mindenkinek egyszerű a repülőzés, ennek a nőnek különös genetikai betegsége miatt hat helyet kellett foglalnia.

repülő ülések
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Törökországból származó Rumeysa Gelgi 25 éves korában tudott először repülőgépre szállni genetikai betegsége miatt.

A fiatal nő még csak négy hónapos volt, amikor Weaver-szindrómát, egy nagyon ritka rendellenességet állapítottak meg nála, ami miatt kóros növekedésnek indult a csontozata. 

Így utazott a világ legmagasabb nője a repülőn

Szó szerint kiemeli az átlagemberek soraiból Rumeysa Gelgit ez az állapot, hiszen 213 centiméteres magasságával hivatalosan is ő a világ legmagasabb nője, Guinness-rekordot állított fel méretével.

GettyImages-1235879893

Hatévesen már 172 centiméter magas volt, hirtelen növekedése miatt súlyos szövődmények alakultak ki a szervezetében, többek között szívproblémákkal küzd. Ezenkívül gerincferdülésben szenved, így nagyon nehéz számára, hogy sokáig ülő pozícióban legyen, emiatt a repülés számára szinte lehetetlen.

- Nem egyenes a gerincem, úgyhogy 2-3 óránál tovább nem tudok egyhuzamban ülni - nyilatkozta a nő a 7News oldalán. - Több mint két méter magas vagyok, ami nagy nyomást helyez a gerincoszlopomra. Mindig is el akartam jutni Amerikába, hogy a Szilícium-völgyben dolgozzak webfejlesztőként, de Kalifornia 14 órás repülőútra volt tőlem.

Végül sikerült valóra váltania az álmát, mert a Turkish Airlines társaság megengedte, hogy hat sornyi széket elfoglaljon, így fekvő helyzetben tudott repülni. Mindenki nagyon kedves volt a nővel, természetesen útja során néhány utas furcsán nézett rá, de voltak közülük olyanok is, akik a hogyléte felől érdeklődtek. 

A cikk az ajánló után folytatódik

- Megértem, hogy miért keltem fel az emberek érdeklődését, amíg nem bámulnak túl sokáig, nem zavar - mondta Rumeysa Gelgi. Személy szerint kiemelte Mr. Ahmet Bolat és Mr. Ramazan Yaşa nevét, a légitársaság vezetőit, akik a legtöbbet segítettek abban, hogy lebonyolítsák a nem mindennapi utat. 

Így néz ki a világ legkisebb embere

A húszéves, iráni Afshin Ghaderzadeh lett a világ legalacsonyabb férfije.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük