Egy 82 éves nő új világrekordot állított fel: több mint 100 kilométert futott

Hatalmas távolságot futott le az idős nő, amivel új világrekordot is felállított.

GettyImages-1155604707
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Barbara Humbert, egy 82 éves dédmama a közelmúltban új világrekordot állított fel, miután 125 kilométert futott le mindössze 24 óra alatt.

A Franciaországból származó nő 2022 május végén a Brive-la-Gaillarde-ban rendezett francia bajnokságon döntötte meg az addigi rekordot.

Női futás világrekordja 80 év felett

A korábbi rekordot egy német nő állította fel néhány éve, aki 105 kilométert futott aszfalton ugyanennyi idő alatt. Barbara Humbert elhatározta, hogy ennél ő 15 kilométerrel fog többet teljesíteni, ehhez képest 20 kilométerrel múlta felül a korábbi rekorder teljesítményét. 

Annak ellenére, hogy sokan azt hiszik, a dédmama biztos egész életében a futás szerelmese volt, valójában csak 43 éves korában vágott bele, amikor a lánya az érettségi vizsgára készült. Idővel elsajátította a helyes légzési technikát, professzionális sportruházatot vett, és elkezdett futni Bouffémont utcáin.

Az első futások után nem sokkal már városi versenyeken mérettette meg magát, majd egész maratonokat teljesített. 39 év alatt az idős nő 137 versenyen és 54 maratonon vett részt, köztük a párizsi, a New York-i maratonon. 

- Elfog a szabadság érzete, miközben az utcán futok, meditálok közben, gyakorlatilag kitisztítom az elmémet - nyilatkozta a nő az Ouest France újságnak

Távfutás idős korban

A francia lapnak azt is elárulta, hogy nem fáradt el a 24 órás futás közben, és szinte kényszerítette magát arra, hogy ételt és italt vegyen magához. Azonban amint átért a célvonalon, úrrá lett rajta a fáradtság, és napokba tellett neki felismerni, hogy ténylegesen sikerült megdöntenie a világrekordot. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Elmondása szerint férje adott neki annyi energiát, hogy végig tudja csinálja a versenyt, ő támogatta végig a futás során, de mindezek mellett szerette volna azt is bebizonyítani, hogy meg tudja csinálni.

Pályafutása során már számos sérülést elszenvedett a 82 éves nő, köztük volt a csípőfájdalom, a kificamodott boka és az isiász is, de ezek nem akadályozták meg abban, hogy tovább folytassa a futást. Szerinte soha nem szabad abbahagyni, mert sokkal nehezebb újrakezdeni. Gratulálunk az eredményhez!

Ötezer éve lángol a világ legősibb tüze

A tudósok szerint a lángok már ötezer éve biztosan égnek, de vannak olyan szakemberek, akik úgy gondolják, hogy akár már 500 ezer évvel ezelőtt is lehetett itt tűz.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük