Milyen volt a 60-as, 70-es években Malév-gépeken utazni? Emlékezetes fotók a múltból

Mintha csak tegnap lett volna, hogy a Malév-gépek felszálltak a Ferihegyi repülőtérről, és mogyorót ropogtatva néztünk ki az ablakokon.

malév nyitó

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A második világháború idején a magyar légitársaságok megszűntek, de a háború után egy évvel a Magyar-Szovjet Polgári Légiforgalmi Rt., röviden Maszovlet hagyatékából megalakult a Malév.

A Malév, azaz a Magyar Légiközlekedési Vállalat 1946-tól egészen 2012-ig működöt. Fennállása során több generáció utazhatott a flotta valamely gépének fedélzetén.

Nosztalgikus képek a Malévről

Eleinte a budaörsi reptéren lehetett felszállni a repülőgépekre, csak létrehozása után tíz évvel került át a jól ismert Ferihegyre, melyet ma már Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérnek hívnak. 2018-ban zárult le a csődeljárás, amit az óriási társaság ellen indítottak. 66 éves pályafutásukból nosztalgikus képeket válogattunk össze.

(Képek forrása: Fortepan, borítókép forrása:  Magyar Rendőr / Fortepan, 22518 )

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük