5 dolog, amit sose viselj repülőn a stewardessek szerint: van, amelyik a trombózisveszélyt is növeli
A saját egészséged és biztonságod érdekében érdemes kerülnöd ezeket a ruhadarabokat, ha repülőútra indulsz.

no repulon cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha repülőútra indulsz, a megfelelő öltözet kiválasztása több szempontból is nehézkes lehet. Egyrészt azért, mert a gépen sokszor jóval hűvösebb van, nem beszélve arról az esetről, ha más klímájú országba indulsz. Másrészt pedig azért, mert nemcsak a kényelmet, hanem azt is érdemes figyelembe venni, hogy minél gördülékenyebben menjen a biztonsági ellenőrzés.

A stewardessek szerint azonban mindezek mellett az egészségügyi szempontokat is fontos lenne szem előtt tartani. Taylor Garland, a légiutas-kísérők amerikai szövetségének PR-osa saját és tapasztalt kollégái véleményét összegezve elárulta, melyek azok a ruhadarabok és kiegészítők, amiket lehetőleg sose viselj a repülőn.

Túl feszes nadrágok

Mivel a test egyes részei a repülés közben megduzzadhatnak, illetve a has felpuffadhat, erősen javasolt kerülni a túl szűk ruhákat, mint például a feszes leggings és farmer, vagy a testhez álló egészruha. Ez egy természetes folyamat, és egyáltalán nem ad okot aggodalomra, viszont a nem megfelelő öltözék nagyon kényelmetlenné teszi a hosszas ülést, ráadásul megnehezíti a vérkeringés akadálytalan működését, és növeli a trombózisveszélyt. Ezért érdemes rugalmas anyagból készült, nem túl szűk derékrésszel rendelkező nadrágokat, szoknyákat vagy ruhákat viselni.

Kényelmetlen melltartó

Alapvetően is igen fontos, hogy kényelmes, mindenhol jól illeszkedő melltartót válassz, de a gépen különösen lényeges, hogy ne szorítson, és ne nyomjon a pántja vagy a merevítője. A légnyomásváltozások, illetve a fentebb említett puffadás hatására ugyanis az egyébként is kényelmetlen fehérnemű viselése még kellemetlenebbé válik a repülőn, a drótja pedig akár fel is horzsolhatja így a bőrt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Rövid, keveset takaró ruhák

Egy rövidnadrág vagy ujjatlan felső jó választásnak tűnhet nyáron a repülőre, és akkor is, ha egzotikus helyre indulsz. Sőt, sokan a hasvillantós pólót is bevállalják az útra, ám a stewardessek óva intenek ezektől. Nemcsak azért, mert többször előfordult már, hogy a túlságosan is lengének vélt öltözet miatt nem engedtek fel valakit a gépre, hanem azért is, mert a biztonságod érdekében a legjobb, ha a tested legnagyobb részét ruha fedi. Evakuálás esetén a csúszás fájdalmat okozhat, és kisebezheti a bőrt, és könnyebben meg is sérülhetsz így. 

Magas sarkú és flip-flop papucs

A tűsarkú cipőt és flip-flop papucsot szintén a saját biztonságod érdekében ajánlott kerülni a repülés alatt. Ezek már a felszállás során nehézségeket okozhatnak a lépcsőkön, ráadásul evakuálás esetén életveszélybe is sodorhatják az embert: lassítják a járást, leeshetnek a lábról, a magas sarkú pedig könnyen megsebesítheti nemcsak viselőjét, hanem veszély, sietség, pánik esetén a többi utast is. A zárt cipők, a kényelmes sportcipők vagy a lapos talpú csizmák bizonyulnak ilyenkor a legjobb választásnak.

Farmeros szettek a munkahelyre

A farmer a ruhatár meghatározó része, így nem csoda, ha sokan elképzelhetetlennek tartják nélküle az életet. Bár manapság a vállalati kultúra a legtöbb helyen engedélyezi a farmer viselését, azért nem mindegy, mivel kombinálják. Összeállításunkban tárgyalásképes farmerfazonokat mutatunk, méghozzá árakkal együtt. Hogy valóban legyen miből válogatni.

Ezt is szeretjük