Rejtélyes fémobjektumra bukkantak a sivatagban egy helikopter utasai

Egy állatszámláló helikopter fedezte fel a rejtélyes tárgyat Utah-ban.

utah

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Rejtélyes monolit fémobjektumra bukkant egy állatszámláló helikopter a utah-i sivatagban. Vadjuhokat számoltak a magasból a vadőrök Utah állam délkeleti, kieső részén, amikor szokatlan tárgyra lettek figyelmesek, mely a vörös sziklák között bukkant fel. A 3,6 méter magas tárgyon semmilyen jelzést nem találtak.

- Sokévnyi repülés alatt ez volt a legkülönösebb dolog, amivel találkoztam - mondta el a KSLTV helyi csatornán Bret Hutchings pilóta. - A helikopteren utazó biológus vette észre először a fémtárgyat, azt mondta, meg kell néznünk - folytatta a pilóta, aki szerint a monolit tömböt valami újhullámos művész vagy a 2001: Űrodüsszeia című, 1968-as Stanley Kubrick-film egy rajongója állíthatta föl. A filmben idegen civilizáció üzenetét hordozza egy fekete monolit tárgy.

Utah állam repülésbiztonsági hivatala a múlt héten tette közzé a négyszögletes fémobjektum képét, egyben azt is írták, hogy a hatóság dönti el, szükséges-e további vizsgálat. - A szövetségi kezelésben lévő területeken tilos engedély nélkül építményeket vagy műalkotásokat állítani - közölte a hivatal, az objektum pontos helyét azonban nem adták hírül, mivel félő, hogy felfedezők indultak volna a monolit tömbhöz, ami az eltévedés veszélyével járt volna.

Eddig senki sem jelentkezett, hogy ő állította volna fel a fémtömböt a sivatagban. A legtöbben arra tippelnek, hogy szobrász alkotása lehet, néhányan John McCracken minimalista művész (1934-2011) keze nyomát vélik benne felismerni - írta a BBC hírportálja.

Kiemelt kép: Getty Images

A rejtélyes gabonakörök titka

Az összeesküvés-elméletek ellenére kiderült, hogy az űrlényeknek semmi köze nem volt a gabonakörökhöz. Egy családnak annál inkább.

Ezt is szeretjük