Már a héten megkaphatják az oltást a pedagógusok: kiderült, mennyien regisztráltak
A kormány szerint jó esély van arra, hogy április 10-ig minden pedagógust beoltsanak.

pedagógusok-oltása2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A koronavírus sajnos már egy éve része az életünknek, és teljes mértékben átírta a mindennapokat. A szakértők szerint a vakcina jelentheti a végét a pandémiának, így szinte minden országban megkezdték már a lakosság tömeges beoltását.

A legfrissebb adatok szerint Magyarországon már több mint kétmillió ember kapta meg a vakcinát, a keddi beszámolók alapján az ország 19,7%-át már beoltották. Gulyás Gergely egy korábbi bejelentése alapján akkor lehet beszélni lazításról, ha az országban már 2,5 millió embert beoltottak.

Áprilisban nyitni szeretnék az iskolákat

A harmadik hullám drasztikus emelkedést hozott a számokban Magyarországon is, így március elején úgy döntött a kormány, hogy szigorúbb intézkedéseket vezet be. Ennek egyik eleme az oktatási intézmények bezárása volt, és átállás a digitális oktatásra. Akkor április 7-ig mondták ki a zárlatot, ám ez kitolódott április 19-re, hiszen a pedagógusok tömeges oltásával kapcsolatban ez az időpont tűnt reálisnak. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár szerda reggel a Kossuth Rádióban elmondta, hogy tartható az időpont, majd hozzátette, hogy ha minden pedagógus megkapja a vakcinát, és a lakosságból is 2,5 millió embert beoltottak már, akkor április közepén helyreállhat az iskolák hagyományos tanítási rendje.

pedagógusok-oltása1
Fotó: Milatas / Getty Images Hungary

A kormány korábban már bejelentette, hogy a pedagógusok soron kívül kaphatják meg az oltást, nekik március 29. éjfélig volt lehetőségük regisztrálni, kedden pedig ellenőrizték az adatbázisokat. Az államtitkár szerint már ezen a héten elkezdődik azok oltása, akik már korábban regisztráltak, akik ezt későbbre hagyták, csak jövő héten kaphatják meg a vakcinát. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Orbán Viktor vasárnapi rádióinterjújában elmondta, hogy április 10-ig minden oktatásban dolgozót szeretnének beoltani, az a 8-9 nap pedig a védettség kialakulásához szükséges, ezért tervezi a kormány április 19-re a hagyományos oktatás visszaállítását. A miniszterelnök hozzátette, hogy a hétvégéig 102 ezer pedagógus regisztrált, az államtitkári közleményben pedig az állt, hogy a tanárok 54 százaléka kéri soron kívül a vakcinát.

Ezen a weboldalon ellenőrizheted, milyen státuszban van az oltási regisztrációd

A Neak internetes felületén ellenőrizhető az oltási regisztráció.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük