Milliós jutalmak maradtak a fideszesek zsebében
Orbán csak félig volt kemény
Az önkormányzati cégek vezetőinek nem kellett visszaadni a jutalmakat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Blikk cikksorozata után, amelyben arról számoltak be, hogy fideszes polgármesterek milliós jutalmakat vettek fel, Orbán Viktor miniszterelnök felszólította a településvezetőket, hogy vagy fizessék vissza az összeget, vagy ajánlják fel jótékony célra. A településvezetők ennek eleget is tettek, az önkormányzati cégek vezetői viszont kimaradtak a szórásból.

A miniszterelnök ugyanis tőlük nem kérte, hogy fizessék vissza a pénzt. Pedig a cégvezetők is jócskán kaptak jutalmat.

Milliós jutalmak fideszeseknek

A Blikk összeállítása szerint a XI. kerületben a fideszes ifjúsági szervezet, a Fidelitas helyi alelnöke, Lőrincz Gergely 5,5 milliós juttatásban részesült a fogyatékkal élők foglalkoztatási rehabilitációjával foglalkozó Prizma Kft. vezetőjeként.

A kerületi sportcéget irányító Kocsis Sándor 3,1 milliót vehetett fel - ő fideszes jelöltként indult a 2010-es önkormányzati választásokon.

Szegeden is több fideszes vezet városi cégeket, akik szintén milliós jutalmakat vettek fel. Makrai László volt fideszes önkormányzati képviselő 4 millió forintot kapott, Balogi Dániel pedig 3 millió forintot, mert 55 ezer forintot sikerült megtakarítania a cégnek.

3 milliós prémiumban részesült a városi KDNP ügyvezető elnöke, Miklós Péter is, aki a Szegedi Intézménytakarító Kft.-t vezeti.

Ez más

- Már a polgármesteri jutalmak visszakérése miatt is számos kritikát kaptunk, hogy miért avatkozunk bele az önkormányzati döntésekbe. Pedig Orbán Viktor pártelnökként párttársait kérte erre - nyilatkozta a lapnak Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, aki azt is elmondta, Orbán előzőleg már több alkalommal is figyelmeztette őket, hogy a nehéz gazdasági helyzetben nem vehető fel jutalom. Kocsis a cégvezetőkkel kapcsolatban hozzátette: nem lehet általános szabályt felállítani, minden egyedi esetet külön kell vizsgálni.

Ezt is szeretjük