Nincs elég pénzed hó végére? Születésnapod elárulja, mit rontasz el

Születésnapod felhívhatja a figyelmed az életedben jelen levő pénzügyi csapdákra.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Úgy érzed, mindig ugyanazokba az anyagi csapdákba esel, vagy csak sosem elég a pénzed? Mindebben az ezotéria szerint a születésnapod is szerepet játszhat.

Számold ki, melyik napon születtél, és megtudhatod belőle, melyek az életedben jelen levő pénzügyi csapdák.

Milyen napon születtél?

Számold ki, a hét melyik napján születtél, és olvasd el az elemzést!

Mikor születtél?
(év - hónap - nap)

Eredmény:

Hétfő

Ha hétfőn születtél, valószínűleg befelé forduló, érzékeny alkat vagy, így elsősorban nem az anyagi világ köti le a figyelmedet. Emiatt viszont kisebbrendűségi érzésed lehet, és úgy érezheted, nem értesz hozzá, nem boldogulsz benne, vagy azt hiszed, képtelen vagy a hétköznapi harcra. Nem csak küzdelem van azonban a világon. Ha számba veszed azokat a dolgokat, melyekben otthonosan mozogsz, és örömet szereznek, rájöhetsz arra is, hogyan kereshetsz általuk pénzt.

Kedd

Ha kedden születtél, minden képességed megvan ahhoz, hogy annyi pénzt keress, amivel elégedett vagy. Ha ez nem sikerül, valószínűleg valamilyen önkorlátozó hiedelem - talán kishitűség vagy bűntudat - áll a háttérben.

Ne az akadályokra koncentrálj, ne arra, amit mások gondolnak vagy mondanak a világról, hanem a saját célod legyen a fókuszodban. Hagyd, hogy ez lelkesítsen, és adj bele annyi energiát, amennyit csak tudsz. Így el fogod érni, amit szeretnél.

Pénzhozó tárgyak a Sárkány évében

Nézegess képeket!

Elolvasom

Szerda

Ha szerdán születtél, lehetséges, hogy túlzottan szétszórt vagy, ami könnyen a hatékonyságod rovására mehet. Lehet, hogy nem mered felvállalni az igényeidet - talán hagyod, hogy túl sok pluszmunkát testáljanak rád, vagy nem kéred el azt a összeget a munkádért, ami járna. Ám az sem kizárt, hogy nem a számodra legmegfelelőbb szakmában helyezkedtél el. A szerdai szülötteknek érdemes a kereskedelem, írás, hirdetés területén munkát keresniük, mert az ezekkel kapcsolatos tevékenységekben sikerre és anyagi elismerésre számíthatnak.

Csütörtök

Ha a csütörtöki napon születtél, minden alapod megvan arra, hogy szerencsés légy az anyagiak területén, bár ez nem zárja ki, hogy egyik legnagyobb hibád a felelőtlen költekezés legyen. Mindez még akkor is nehezítheti a körülményeidet, ha egyébként jól keresel, és nem is kell feltétlenül luxuscikkekre gondolnod. Érdemes megvizsgálnod a kiadásaidat, találsz-e köztük felesleges tételeket, és fontold meg azt is, miként tudnál ésszerűbb, gazdaságosabb életformára áttérni. Ne feledd, sok kicsi sokra megy.

Melyik a neked való foglalkozás?

Aki megtalálja a helyét, és élvezi, amit csinál, könnyebben kereshet pénzt - akár többet is, mint ha fogcsikorgatva tenné a dolgát. Nézd meg a videót, ha érdekel, hogyan segít a számmisztika a szakmaválasztásban.

Péntek

Ha a pénteki napon születtél, előfordulhat, hogy nehezen vállalod a felelősséget a pénzügyeidért - talán másoktól függsz, vagy másokra hárítod a felelősséget. Pedig érdemes lenne a saját kezedbe venned az egzisztenciád megalapozását vagy megtartását, hiszen remek érzéked van az anyagi javak megteremtéséhez. Nézz utána a befektetési lehetőségeknek, és gondolkodj azon, hogyan fialtathatod a pénzed a legkedvezőbb feltételek között.

Így vonzd be a pénzt az életedbe egy egyszerű módszerrel

Nézegess képeket!

Elolvasom

Szombat

Ha szombaton születtél, nem kizárt, hogy aszketikus hajlamaid vannak, és erősséged az önmegtartóztatás. Így valószínűleg kevesebbel is megelégszel, mint amit érdemelnél, vagy mint a többiek - ez az anyagiakra és egyéb javakra is igaz lehet. Ha kedvezőbb körülményekre vágysz, a fegyelmezettséged jó alap lehet arra, hogy gyűjtögetni kezdj. Ám el kell engedned azt a gondolatot, hogy nem érdemled meg a pénzt, vagy úgysem sikerül előteremtened.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Vasárnap

A vasárnap szülötteként valószínűleg olyan idealista vagy, aki nem szívesen adja fel magasztos elképzeléseit, és nehezen köt kompromisszumot azért, hogy pénzt keressen. Talán az élet alantasabb, megvetett területeihez tartozik a szemedben a pénz, esetleg annak megkeresése, és nem kizárt, hogy meg kell barátkoznod az alázattal ahhoz, hogy elő tudd teremteni a számodra szükséges forrásokat. Ez azonban nem azt jelenti, hogy méltatlan helyzetbe kellene hoznod magad, vagy az elveiddel ellentétes módon cselekedned, hiszen remek ötleteid vannak, melyeket érdemes kamatoztatnod.

Ezt is szeretjük