10 tűpontos fotó, ami ismerős lesz, ha tudod, milyen érzés jó könyvet olvasni

Sokkal jobban kikapcsol és ellazít, mint az, ha a telefonodat nyomkodnád: egy másik világba repítenek a könyvek.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az olvasás szeretete gyerekkorban alakul ki: nemcsak a komolyzene pozitív hatásairól születtek tanulmányok, hanem kutatások azt is alátámasztják, hogy a gyermekek lelki fejlődésére a mesék és az olvasás is jó hatással vannak.

Felnőttként a kikapcsolódás legkellemesebb formája, amikor nyugodtan, esetleg valamilyen lágy zene mellett behelyezkedhetsz a kedvenc fotelodba, ahol egy meleg pokróc alatt felcsaphatod végre azt a könyvet, amit hetek óta hurcolsz a táskádban anélkül, hogy az ajánlón kívül beleolvastál volna.

Jobb, mint egy film

A könyv előnye a filmekhez képest az, hogy engedi a fantáziádnak, hogy önállóan elképzelje a leírtakat, szereplőket, helyszíneket. Ezáltal pedig sokkal közelebb érezheted magad a történethez, jobban bele tudsz helyezkedni, így mérföldekkel hatékonyabban ellazít egy kalandos és fordulatokkal teli mű. A filmekben gyakran az unalmas részek alatt nemcsak a felnőttek, de a gyerekek gondolatai is elkalandozhatnak, a könyvek azonban folyamatos figyelmet igényelnek, fejlesztik a koncentrációs képességeket, és empátiára is tanítanak. Katrina Yu képei láttán benned is bizsergő érzések kavarognak majd, ha az olvasás szerelmese vagy.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Kiemelt kép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük