A legönzetlenebb Valentin-napi ajándékkal talán életet is menthetsz
Valentin-nap alkalmából az Oltalom Karitatív Egyesület adományozásra buzdít.

ultrahang-vizsgalat
beauty and style
Top olvasott cikkek

Legnagyobb kincsünk az egészség, ami ugyan nem megvásárolható, de sok esetben épp a pénzhiány akadályozza annak óvását, megtartását. Nem mindegy, hogy mikor kerül sor egy vizsgálatra, hiszen a gyors diagnózison akár a beteg élete is múlhat. Ezért indította el Valentin-napi akcióját az Oltalom Karitatív Egyesület, melyben arra kérik az adományozókat, hogy fizessenek be egy rászorulót az ultrahangvizsgálatra.

- Idén legyen a Valentin-napi meglepetésed, hogy befizetsz egy rászorulót egy UH-vizsgálatra az Oltalom rendelőjébe. Valakit, aki nem tudja megfizetni a magánegészségügyet, aki nélküled akár hónapokat is kénytelen lenne várni egy ultrahangvizsgálatra a hosszú várólisták miatt - írják a felhívásban.

A szervezet rendelőjében a díjmentes, teljes értékű vizsgálatokat radiológiai végzettséggel rendelkező orvosok végzik. A vizit végén a páciensek szakvéleményt, leletet kapnak, mely egyenértékű a társadalombiztosítás keretein belül történő kivizsgálások leleteivel. Az akció végén nyilvánosságra hozzák, hány vizsgálatot finanszíroznak az adományok, és a bejelentkezés módját is megosztják.

Egy vizsgálat költsége 7000 forint, de bármekkora összeggel lehet csatlakozni a kezdeményezéshez. Az adományokat a K&H Bank Zrt. 10400140-00026699-00000006-os számlaszámára várják, a közlemény rovatba az "ultrahang" szót kell írni. Az akció február 15-én, szombaton 23:00-kor lezárul.

Fotók: Getty Images

Hajléktalanok haját vágja le ingyen a fodrász

Az angliai fodrász, Joshua Coombes megindító szokásával az egész világot meghatotta. A fiatal férfi ugyanis, bár napközben ugyanúgy dolgozik, ahogy a többi hajszobrász, a munkaidő végeztével teljesen mást csinál, mint a legtöbben.

Ezt is szeretjük