Hajléktalanok haját vágja le ingyen a fodrász - Előtte-utána képeken mutatta meg az átalakulásaikat

Teljesen megváltoztatja a hontalan emberek külsejét, méghozzá teljesen ingyen. Elárulta, miért csinálja.

joshua coombes cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A 28 éves angliai fodrász, Joshua Coombes megindító szokásával az egész világot meghatotta. A fiatal férfi ugyanis, bár napközben ugyanúgy dolgozik, ahogy a többi hajszobrász, a munkaidő végeztével teljesen mást csinál, mint a legtöbben.

Egyszer csak úgy döntött, kiviszi a felszerelését devoni szalonja elé, és rászorulóknak ajánlja fel azt, hogy új frizurát készít nekik, méghozzá teljesen ingyen. Azóta már nemcsak a várost, hanem a világot is járja a hozzá csatlakozó fodrászokkal, és hajléktalanoknak varázsol teljesen új külsőt azzal, hogy levágja a hajukat.

Hajléktalanokat alakít át a fodrász

Joshua szeretett volna segíteni másokon, és, mivel nagy adományokat nem tudott adni, olyat akart tenni, amiben jó, és amihez ért. Ezzel együtt pedig #DoSomethingForNothing - azaz tégy valamit semmiért cserébe - hashtaggel elindított egy projektet, melyben másokat is arra szeretne ösztönözni, hogy ahogy csak tudnak, segítsenek a rászorulókon. Ráadásul saját Instagramján előtte-utána képeken mutatja meg a hatalmas változásokat: reméli, az új frizurával nemcsak önbizalmat és egy kis örömet hoz az embereknek, hanem az új külső az álláskeresés terén is növeli majd az esélyeiket.

A 38 éves, Los Angeles-i Benjamin teljesen más benyomást kelt rendezettebb, rövidebb tincseivel. Korábban drogfüggő volt, egy jó ideje azonban igyekszik helyrehozni az életét, és nagyon szeretne munkát is szerezni. Úgy érzi, ezzel a frizurával könnyebben kaphat majd állást.

Joe Mexicóból költözött Amerikába még gyerekként, később pedig ő maga is fodrászként dolgozott, és imádta a munkáját. Az élete azonban nem úgy alakult, ahogy szerette volna, és utcára került - így találkozott Joshua Coombes-szal is, aki teljesen megváltoztatta.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A 64 éves David Miamiban él. Amikor ideköltözött, a táskáját ellopták az értékeivel, az útlevelével, az igazolványaival és a pénzével együtt. Több okból kifolyólag sem tudott hazautazni, és az utcára kényszerült. Egészen addig folyamatosan dolgozott, és most is nagyon szeretne már munkát kapni, amire, reméli, új külsejével nagyobb esélye lesz.

Teljesen megváltoztatja a külsejüket az új frizura

A fodrász elárulta, rendkívül jó érzés számára, hogy, ha csak ennyit is, de segíthet másokon, és azt is hozzátette, sosem volt még boldogabb. Szereti látni azt, hogy a kliensei mennyire örülnek a frizurájuknak, és azt is tudja, hogy ezzel hozzájárul ahhoz, hogy kapjanak egy második esélyt, és új életet kezdjenek.

Az biztos, hogy hatalmas a változás a képeket nézve, és az is, hogy az emberek arcán tükröződik a boldogság a hajvágás után. 

A fodrász munkájával és fotóival mindenkit arra szeretne buzdítani, hogy segítsen másokon akár a legapróbb dolgokkal is, hiszen ezek is nagyon sokat jelentenek.

Fiatal lány segített a hajléktalan férfin

Anatoly hosszú ideig úgy élte hétköznapjait, mint bárki más. Édesanyjával és feleségével lakott egy kis lakásban, lelkiismeretesen dolgozott, ám sajnos tragédiák sorával kellett szembesülnie. 2004-ben elhunyt az anyukája, és nem sokkal később a felesége is. A történtek után beköltözött mellé unokaöccse, és egy ideig így éltek együtt. Hamarosan azonban kirakta nagybátyját a lakásból bármiféle segítség vagy támogatás nélkül. A hontalan férfinak végül egy fiatal, teljesen idegen lány nyújtott segítő kezet.

Ezt is szeretjük