Pattanásos tiniből szépségkirálynő: csodálatos átalakulások a smink segítségével

Azon kívül, hogy gyönyörű fotók születtek, önbizalmat is adott a lányoknak, hogy a saját bőrükön tapasztalhatták meg, milyen sokat számít egy jó smink.

profi smink cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legtöbb tini életében van egy hosszabb-rövidebb időszak, amikor zsírossá, pattanásossá válik az addig egyenletesen sima bababőr. Egyeseknél elég, ha kicsit jobban odafigyelnek a bőrápolási rutinjukra, és hamar megszűnik a probléma, míg másoknál semmi sem hat.

A problémás bőrre gyógyszeres kezelések is léteznek, ezek viszont szintén nem egyik napról a másikra hatnak, ráadásul nagyon komoly mellékhatásaik és egészségügyi következményeik lehetnek. A bolti csodaszerek egy része sajnos csak jó reklámfogás, az extrém problémás bőrön csak bőrgyógyász segíthet.

Sminkkel a pattanás ellen

Azok a lányok, akik hiába várják a csodát a különféle krémektől és arctisztító kezelésektől, általában egyre befelé fordulóbbak lesznek, és akárhányszor tükörbe néznek, csúnyának látják magukat, mert a bőrük nem olyan, amilyennek ők szeretnék. Az önbizalmat elképesztően le tudja rombolni, és súlyos esetben depresszióhoz is vezethet az önmagukkal szembeni elégedetlenség. Az alábbi lányok problémás bőrükre nem kaptak megoldást, mégis, egy nagyon fontos dologgal gazdagodhattak: a sminkben végre igazán nőiesnek és gyönyörűnek érezhették magukat, nem pedig egy pattanásos tininek.  

A cikk az ajánló után folytatódik

Smink problémás bőrre

Alapvetően nem ajánlott, hogy az erősen aknés, zsírosodásra hajlamos bőrre több rétegnyi alapozót és sminket tegyenek. Egy vékony réteg nappali krém, ami alatt tud szellőzni a bőr, mégis előnyös, mivel a levegőből lerakódó szennyeződések nem közvetlenül a bőrön telepednek meg. A megfelelő tisztítás reggel, este és akár napközben is, sokat javíthat a bőr állapotán, de, ha valamilyen okból kifolyólag elengedhetetlen az alapozó, a minőségi változatok mellett tedd le a voksodat. Ha viszont nem mozdulsz ki, otthon hagyd szellőzni az arcod, mivel az állandó festékréteg póruseltömítő hatása miatt is lehet, hogy egyre romlik a bőr állapota.

Fiatalító hajvágás

Nemcsak a fiatalok küzdenek önértékelési problémákkal, az idősek éppúgy elégedetlenek magukkal. Ezek a nők gondoltak egy merészet, és levágatták hosszú hajukat, az eredmény pedig őket is meglepte: elképesztően dögösek lettek, éveket fiatalodtak, és a nyisszantással visszanyerték önbizalmukat is!

Ezt is szeretjük