5 banális hiba, amit mindenki elkövet, akinek okostelefonja van: a szakértő figyelmeztet

Nyaralás közben sem szabad elfeledkezni a telefonod biztonságáról.

Okostelefon biztonság
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Itt a nyaralós szezon, a könnyed kikapcsolódás, az utazgatások és a hétvégi kiruccanások közepette pedig hajlamos lehetsz elfelejteni, hogy telefonod nem csupán megkönnyíti életed: össze is van vele kapcsolva.

Ezért ha bárki hozzáfér a telefonkészülékedhez, azzal együtt személyes adataidat is megkaparinthatja. A HONOR összegyűjtött öt olyan tanácsot, amelyeket nem nehéz betartani, de annál többet jelentenek a biztonságod szempontjából.

Nyilvános wifi használata

Bár kényelmes, hogy reptereken, parkokban vagy tereken ingyenes wifihotspotokra csatlakozhatsz, és jól hangzik az is, hogy egy kávézóban a helyi hálózatról posztold a friss nyaralós fotóidat, de ezzel viszont teret adsz azoknak is, akik ezeket csatornákként használva szerezhetik meg értékes adataidat, számlainformációidat vagy belépési kódjaidat. Ha megoldható, kerüld az ingyenes hotspotokat!

Elmarad az alkalmazások frissítése

Egy nagy utazás előtt érdemes update-elni minden programot a telefonodon, mert a fejlesztők minden frissítéssel kiegyengetik az aktuális biztonsági hézagokat. Ha naprakészek az alkalmazásaid, kisebb eséllyel tudják azokon keresztül elcsenni az adataid az erre vadászók. Frissíts mindent, amit csak lehet!

GettyImages-1291682560
Fotó: AzmanL / Getty Images Hungary

Az arcfelismerés hiánya

Kényelmesebb ugyan egy ujjpöccintéssel feloldani a telefonod, de ez jelentősen megkönnyíti a tolvajok dolgát is. Egy egyedi mozdulat vagy egy csak általad ismert kód megjegyzése és bevetése pedig nem akkora teher, ahogy az ujjlenyomatod vagy az arcod regisztrálása sem. Sőt, kis ár ahhoz képest, amennyit az ellopott banki adataiddal generálhatnak neked. 

Idegen appok letöltése

Rengeteg rosszindulatú vírust rejtenek el álalkalmazásokba, amelyek vagy hasonlítanak népszerű appokra, vagy mesterséges kommentekkel és értékelésekkel tupírozzák fel őket. Maradj a bevált programjaidnál, és ne tölts le ismeretleneket, bármennyire is szimpatikusnak tűnnek elsőre!

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Óvatlanság

Csetelés, posztolás, böngészés közben néha úgy elveszhetsz a telefonodban, hogy eszedbe sem jut: bárki rápillanthat a képernyődre. Elég egy kíváncsi tekintet ahhoz, hogy bizalmas és kulcsfontosságú adatokat szerezzenek meg tőled. Légy nagyon óvatos, és figyelj arra, hogy jelszavaidat vagy kódjaidat úgy pötyögd be, hogy senki ne lássa!

Így készíts olyan képeket a telefonoddal, mintha profi lőtte volna őket: 5 tipp a fotóstól

Tudtad, hogy a bal profilunk állítólag több érzelmet mutat, ezért választjuk gyakran azt, ha az arcunkat fotózza valaki? A megfelelő arcprofilválasztás, a háttérből való kiemelés, a jó fókusz, a világosítás csak néhány a profi fotós tippjei közül a mindennapi mobilos fotózáshoz.

Így készíts olyan képeket a telefonoddal, mintha profi lőtte volna őket: 5 tipp a fotóstól

Hogyan fotózz telefonnal? Profi segítségével válaszolunk a kérdésre.

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük