Mintha nem ugyanaz az ember lenne a két képen: 8 fotó, amin brutálisan túltolták a retust

Teljesen megváltoztatott arc és irreálisan vékony derék. Elképesztő, hogy ezeket az agyonretusált képeket tényleg szépnek gondolták, és megosztották a neten.

Retusált fotók
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Sajnos már egyre kevesebb ember tölt fel az internetre természetes fotókat, sőt sokan egyenesen irreálisan „tökéletesre” próbálják photoshopolni a képeken az arcukat és a testüket egyaránt. Ez azonban borzasztóan káros, ugyanis a lányok, nők jó része elhiszi, hogy ez a valóság, mások tényleg így néznek ki, és súlyos testképzavar, önbizalomhiány alakul ki náluk.

A retusőrület ráadásul kezd egyre inkább elharapódzni, és néhányan már annyira túlzásba esnek vele, hogy teljesen felismerhetetlenné alakítják magukat. A redditezők összegyűjtöttek egy jó adag agyonfilterezett képet, amit a neten találtak: elrettentő példaként posztolták őket, és azt is megmutatták, hogy néznek ki a rajtuk szereplők a valóságban.

Képek, amiken brutálisan túltolták a retust

A következő hölgyek elképzelni sem tudjuk, mit gondoltak, amikor megosztották ezeket a szétretusált fotókat. Nemcsak a pórusaikat és a bőrük természetes megjelenését tüntették el, de az egész arcukat elváltoztatták, sokan pedig az alakjukat is durván manipulálták. Szomorú, hogy ezt gondolták szépnek, és mindenkit át akartak verni képeikkel.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük