Munkahelyi balesete miatt beperelte a céget a volt alkalmazott: döbbenetes, mennyi pénz ütötte a markát

Ebből a történetből is látszik, hogy bizony megéri kiállnia az embernek saját magáért.

Munkahelyi baleset miatt kártérítés

Még 2016-ban Gabriel Calabuiget súlyos munkahelyi baleset érte, és beperelte a cégét azért, hogy kárpótolják valamennyire őt a sérülései miatt.

Egykor a Magyarországon is elterjedt McDonald’s gyorsétteremlánc egyik angliai, Bournemouth városában lévő üzletében dolgozott, és ott olyan dolog történt vele, ami megváltoztatta teljesen az életét. 

Munkahelyi baleset miatti hatalmas kártérítés

Sérülését akkor szerezte, amikor épp zárni készült, de egy feltételezhetően nagyon éhes és agresszív tinédzser fiú be akart jutni. Amikor Gabriel Calabuig ezt nem engedte, akkora ütést kapott, hogy maradandó agysérülést szenvedett, egy ideig kómába is esett. Azóta is mind fiziológiás, mind pedig szellemi problémákkal is küzd. 

Amikor némileg jobban lett, a spanyol férfi úgy határozott, hogy bepereli a gyorsétteremláncot, hiszen a munkahelyi balesete óta nem tudott munkába sem állni. A történetet tovább súlyosbította, hogy akkor két biztonsági őr dolgozott vele együtt, de egyikük sem volt elérhető közelségben, tehát a cég nem tudta megvédeni az alkalmazottját. Végül még a tárgyalások megkezdése előtt megállapodott a giga étteremlánc ügyvédeivel. 

Az egyezség szerint pénzbeli kártérítést kap, de csak úgy, hogy a McDonald's nem ismeri el a felelősséget. Szakértők szerint a cégnek nagyjából egymillió fontot kell kifizetniük, mivel a férfi perköltségeit is nekik kell állniuk, ez a jelenlegi árfolyammal számítva 422 millió forintnak felel meg. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

- Nem kellett volna késő este egyedül dolgoznom, visszafordíthatatlan kognitív, pszichés és fizikai problémáim lettek. Soha többé nem fogok tudni dolgozni. Aki rám támadt, nem került börtönbe. Szerettem volna, ha legalább némi igazságszolgáltatás történik - mondta a férfi a The Sun oldalán.

Ez is érdekes: óriási felmondási hullám fenyegethet a szakértők szerint

A munkavállalók jelentős arányú felmondása fenyegeti a cégeket Magyarországon.

Óriási felmondási hullám fenyegethet a szakértők szerint: ilyen sok magyar elégedetlen a munkahelyén

A munkavállalók jelentős arányú felmondása fenyegeti a cégeket Magyarországon.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük