Csak a mindennapi életet fotózták, mégis zseniálisak a képek: bemutatják, milyen sokszínű a világunk
Ezek a képek nem próbálnak többet mutatni a valóságnál, de pont ettől olyan szórakoztatóak.

mindennapi-képek-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a jelenlegi helyzet nem engedi, hogy nyitott szemmel járjunk a nagyvilágban, de ettől függetlenül a környezetünkben is lehetnek érdekes dolgok - csak oda kell rájuk figyelni. A 2021 februárjában meghirdetett utcai fotós pályázat is pont ezt a célt szolgálja.

A The Independent Photographer minden hónapban érdekes pályázatok keretein belül keresi azokat a fotósokat a nagyvilágból, akik látásmódjukkal valami egyedit és különlegeset alkotnak. Hiszik, hogy a természetfotók és tájképek mellett a hétköznapi életet is be lehet mutatni érdekes és színes módon.

Szórakoztató és elgondolkodtató képek

A versenyt Martin Parr bírálta, aki kiemelkedő a szakmájában, jelenleg az egyik legismertebb kortárs fotós. Korunk igazi krónikása, aki olyan ikonikus fényképészeti projektjeiről ismert, amelyek meghitt, szatirikus és antropológiai szemlélettel figyelik a modern életet. Ám nemcsak a zsűri munkássága érdemel nagy figyelmet, hanem a beküldött pályamunkák is, amik egyszerre szórakoztatják és elgondolkodtatják a nézőket, hiszen a világ minden táján bemutatják a hétköznapi pillanatokat.

(Képek forrása: The Independent Photographer)

Ezt is szeretjük