Erőteljes fotók a nagyvilágból, amik fontos történeteket mesélnek: magyar díjazott is van köztük
A képek semmi mást nem mutatnak, csak a valóságot, de pont ettől olyan erőteljesek.

emberi-történetek-fotók-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A történetmesélés fogalma alatt sokan csak az írásos gondolatok megjelenését értik, ám ma már számos módszerrel be lehet mutatni úgy a világot, hogy szélesebb körben is megismerjük más emberek életének fontos pillanatait. A fotózás is ilyen, hiszen sokszor szavak sem kellenek ahhoz, hogy a lelkünkig hatoljon a képek mondanivalója.

A The Independent Photographer nemrég egy olyan versenyt hirdetett, ahol virtuális módon kellett a történeteket elmesélni, a felhívásra pedig a világ minden tájáról - beleértve Magyarországot is - elképesztően sokatmondó fotók érkeztek.

Képek emberi sorsokról és történetekről

A verseny bírája Nichole Sobecki amerikai fotós volt, aki sok időt töltött Törökországban, Libanonban és Szíriában, ahol a konfliktusokra és az emberi jogokkal kapcsolatos regionális kérdésekre összpontosított. A művész célja olyan fényképek készítése volt, amelyek figyelembe veszik a képviselt emberek életét - örömeiket, kihívásaikat és végső soron emberségüket. A díjazott fotók is hasonló történetekről szólnak, és bemutatják a legfontosabb társadalmi kérdéseket is.

(Képek forrása: The Independent Photographer)

Ezt is szeretjük