Két magyar is díjat nyert a világ legnagyobb mobilfotós versenyén: mutatjuk a nyertes képeket

A Huawei Next Image elnevezésű megmérettetésen Aljona Akszjonovics és Biri Andrea egy-egy képe kapott elismerést.

huawei-2

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Két magyar pályázót is díjaztak egy rangos nemzetközi mobilfotós versenyen. A Huawei Next Image elnevezésű megmérettetésen Aljona Akszjonovics és Biri Andrea képe egyaránt elismerést kapott.

Százhúsz országból 1,19 millió nevezés érkezett a versenybe, amelynek témája a világjárvánnyal sújtott idei nyár volt. A fődíjat egy dán fotós, Sune Pedersen Ölelés című képe nyerte, Aljona Akszjonovics a Hello, élet! kategóriában győzött Life Goals című fotójával, míg Biri Andrea Summer Time című alkotását különdíjjal jutalmazta a nemzetközi zsűri.

Aljona Akszjonovics Life Goals című képe nem sokkal a Magyarországon bevezetett korlátozó intézkedések feloldása után készült, családi nyaralásuk alatt. - Az egri strandon éppen a kijárat felé vettük az irányt, amikor megláttam ezt az idős párt, akik egymás mellett ültek a vízben - idézte fel a kép készítésének körülményeit a fotós.

Biri Andrea Summer Time című fotóján két gyerek önfeledt strandolását mutatja be. - A képen egy családi ismerősünk kisfia éppen leönti a férjem fiát Szarvason, a legnagyobb kánikulában. A fiúk locsolgatták egymást vödörrel, és ugráltak a stégről, mi pedig jókat szórakoztunk rajtuk - elevenítette fel Biri Andrea.

Az abszolút győztes Sune Pedersen Ölelés című képén a nagypapa öleléséből áradó szeretetet örökítette meg unokája születésnapján, a világjárvány idején. Ez volt az első alkalom, hogy hónapok óta elhagyta otthonát, de unokáit így is csak egy műanyag fólián keresztül ölelhette meg.

A Next Image című versenyben hat kategória (Near Far – Közel és távol; Good Night – Jó éjszakát; Hello, Life – Hello, élet; Faces – Arcok; Storyteller – Történetmesélő; illetve a videós tartalmak számára meghirdetett Live Moments – Élő pillanatok) legjobbjait díjazták. A kategóriák globális nyertesei a Huawei legújabb csúcskészüléke, a P40 Pro mellett ezerdolláros, nagyjából 300 ezer forintnyi pénzjutalomban részesülnek.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A verseny abszolút legjobbját Grand Prix díjjal jutalmazták - a győztes tízezer dollárral, azaz mintegy hárommillió forintnak megfelelő összeggel és egy P40 Pro készülékkel lett gazdagabb. A Life Goals és a Summer Time pályaművek a legjobb magyar és nemzetközi fotográfusok képei között, a budapesti World Press Photo kiállítás kísérő kiállításán is megtekinthetők a Magyar Nemzeti Múzeumban szeptember 24. és október 25. között. 

A kiemelt kép Sune Pedersen Ölelés című fotója.

Az idei év 10 legszebb mobilfotója

Ma már nincs szükség méregdrága fotósfelszerelésre, ha az ember csodaszép felvételeket szeretne készíteni. Az okostelefonok rohamtempóban fejlődnek, és akár már egy középkategóriás készülék is alkalmas lehet arra, hogy kristálytiszta és éles képeket lőjön vele az ember.

Ezt is szeretjük