Ezzel a módszerrel senki más nem tudja olvasni a Messenger-üzeneteidet: mutatjuk, hogyan állítsd be

A Facebook Messengeren olyan funkció érhető el, ami elősegíti, hogy a privát beszélgetés valóban privát is maradjon.

messenger nyitó
beauty and style
Top olvasott cikkek

Biztos sokan találkoztak már azzal a helyzettel, hogy az okostelefonjukat ahogy kölcsönadták az egyik barátjuknak, ismerősüknek, esetleg családtagjuknak, azon kapták, hogy a galéria helyett már a Messenger-üzeneteket böngészik.

Szerencsére a Facebook fejlesztői ezekre a kíváncsiskodókra is gondoltak, és lehetőség nyílt arra is, hogy extra védelem alá tartozzanak a Facebook-üzenetek.

Messenger zárolása arcfelismeréssel

A beállításhoz nyisd meg a Messenger alkalmazást, majd koppints a bal felső sarokban az arcképedre. Ezután kattints a pajzzsal ellátott biztonság vagy privacy ikonra, majd azon belül az AppLockra. A folyamat ebben a rövid videóban követhető nyomon.

@gendayao #faceid #messengerfacebook #fyp ♬ Secret Love Song, Pt. II - Little Mix

Ahogy látható, sajnos jelenleg csak iOS operációs rendszeren működik. Az AppLockon még azt is be lehet állítani, hogy 1 perccel, 15 perccel vagy 1 órával később kapcsoljon be az arcfelismerés. Mindenesetre, aki tudja a feloldókódodat, az így is, úgy is be fog tudni jutni az üzenetekhez.

Andoridosok most még csak az AppLock alkalmazást tudják letölteni, amivel több applikációt is csak arcfelismeréssel vagy a telefon kódjával lehet kinyitni. A The Sun online lap cikke alapján ez a funkció később már Androidon is használható lesz. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Így kiderítheted, ha valaki belépett a Facebookodra

Még olyankor is beléphetnek illetéktelen betolakodók az ember fiókjába, ha erre semmilyen jel nem utal. A problémára szerencsére van megoldás.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük