Furcsa, 1937-es festmény tartja lázban az internetet: mintha okostelefon lenne a férfi kezében

Megtévesztő festmény kering az interneten.

okostelefon

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy közel százéves festmény találgatásokat indított el az interneten: voltak, akik még azt is felvetették, hogy talán ez lehet az időutazás bizonyítéka. A kép tényleg azt a látszatot kelti, mintha az egyik rajta szereplő férfi okostelefont nézne, jellegzetes kéztartással.

A Mr. Pynchon és a Springfield letelepedése című, 1937-es festmény a massachusettsi Springfield telepesét és alapítóját, William Pynchont ábrázolja a város fejlődése során. 

Okostelefon a régi képen?

Érdekes, hogy Pynchon a festményen úgy néz ki, mintha épp egy rossz hírt olvasott volna okostelefonján.

indians-at-the-po-mural9(1)

A képet valaki megosztotta a Redditen, és a felhasználók rögtön kombinálni kezdtek. Több olyan komment született, amely felhívja a figyelmet a hasonlóságra, és egyesek odáig merészkedtek, hogy ez a festmény lehet az időutazás létezésének bizonyítéka. Persze azért viccelődők is akadtak.

"(...) A srác arckifejezése olyan, mintha csak most látta volna, hogy a legutóbbi bejegyzését senki nem lájkolta" - írta az egyik hozzászóló.

Mások forgatókönyveket találtak ki, az egyik szerint a telepes mögött látható lekötözött férfi a modern időkből jött, és a telefonját elkobozták a körülötte lévők.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A racionális magyarázatokat tekintve a legvalószínűbb, hogy a képen egy kézi tükör látható, ami a festmény tárgyának korszakában és helyszínén kedvelt kereskedelmi árucikk lehetett. A másik lehetőség, hogy a férfi egy fejszefejet vizsgál.

Lássuk be, nem igazán hihető, hogy ha valaki feltalálná az időutazást, vagy tudna róla, az visszamenne 1937-be, és véletlenül felfedné az információt azzal, hogy megfestene egy 1650-et ábrázoló képet, melynek egyik alakja épp az értesítéseit ellenőrzi.

William Pynchon sem valószínű, hogy időutazó lett volna, viszont íróként aktívan tevékenykedett: 1650-ben megírta a Megváltásunk méltó ára című könyvet, ami az első könyv lett, melyet Bostonban betiltottak, és el is égettek a Boston Common nevű parkban. A telepes az elismert regényíró, Thomas Pynchon őse volt.

6 rejtélyes haláleset az Árpád-házban

Máig nem tudni, mi történhetett pontosan az uralkodókkal.

Kép forrása: Postalmuseum. Kiemelt kép: Unsplash.

Ezt is szeretjük