Imádni való módon búcsúztatták a menhely legrégebbi lakóját: a kutya így lelt új otthonra

Videó is készült a pillanatról, ahogy a félénk kutya hosszú idő után elhagyja a menhelyet.

kutya-menhely-borító
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sajnos még mindig rengeteg kutya kénytelen egy szerető, meleg otthon helyett az utcán vagy menhelyen élni, aminek az oka lehet az emberi felelőtlenség, a szándékos lemondás és a túlzásba vitt tenyésztés is.

Ezek a kutyák a menhelyeken csak arra várnak, hogy valaki befogadja őket, és ismét családra leljenek. Vannak azonban olyan jószágok, akiket félénk természetük miatt nem igazán kedvelnek a leendő gazdik, és inkább egy elevenebb, barátságosabb négylábút választanak. 

Így lett új otthona a félénk kutyának

Sajnos ez történt a Big Mac névre hallgató kutyával is, aki  decemberben került a Tennessee-ben, Chattanooga városában található McKamey Állatközpontba. A barna keveréket azért hagyta hátra eredeti családja, mert nem volt rá idejük, és elköltöztek. Big Mac nagyon nehezen tudott alkalmazkodni a menhelyi élethez, félénk volt, és nem barátkozott sem a dolgozókkal, sem a többi kutyával, nagyon félt az idegenektől. Szerénysége a potenciális örökbefogadókra sem tett jó benyomást, így a menhely legrégebbi lakójává vált néhány hónap alatt.

Bár a kutya nem igazán engedett közel magához senkit, a menhely egyik alkalmazottjával mégis kivételt tett, olyannyira, hogy a lány haza is vitte magával, hogy megnézze, hogyan viselkedik Big Mac a többi háziállata társaságában. Meglepő módon a négylábú nagyon hamar beilleszkedett az új otthonába, így a menhely dolgozója úgy döntött, örökbe fogadja. Az állatközpont igazgatója, Lauren Mann elmondta, hogy bár Big Mac a személyzet kedvence volt, mégis nagyon örülnek, hogy ilyen sok idő után elhagyja az intézményt, hiszen tudják, hogy nagyon jó kezekben lesz. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Mielőtt Big Mac végre elindulhatott volna új otthonába, a személyzet egy kis kedvességgel készült számára a különleges alkalom miatt. A bejáratnál felsorakoztak, és vastapssal ünnepelték a menhely legrégebbi lakóját. A kutyán jól látszik az izgatottság, bár valószínűleg nem a neki tartott meglepetés, sokkal inkább az új otthona vidította fel ennyire. A róla készült videó imádni való, és megmutatja, hogy még a legfélénkebb állatok is megérdemlik a szeretetet és gondoskodást - nem véletlen, hogy már több mint  millióan megnézték.

Mit tesz egy árva állattal a szeretet és a gondoskodás? Előtte-utána fotókon a kutyák és cicák csodálatos átalakulásai

Megható képeken az árva állatok átalakulásai: rengeteget változtak a gazdik szeretetének és törődésének köszönhetően.

(Borítókép forrása: McKamey Animal Center / Facebook)

Ezt is szeretjük