8 ezer kutyát mentett meg a biztos haláltól a sanghaji szerzetes: 27 éve ad helyet nekik a kolostorban
Az 53 éves Zhixiang főszerzetes 1994-ben döntötte el, hogy az állatok megmentésének szenteli életét.

buddhista szerzetes cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahogy a világ legtöbb országában, úgy Kínában is rengeteg a kóbor, gazdátlan kutya. Szerencsére vannak olyan jószívű emberek is, akik próbálnak minél több rászoruló állaton segíteni.

Egy buddhista szerzetes például annak szentelte az életét, hogy kutyusokat mentsen meg a biztos haláltól: az elmúlt 27 évben pedig több mint 8 ezer szőrmókot fogadott be.

Kutyákat ment a buddhista szerzetes

Az 53 éves Zhixiang egy sanghaji kolostor vezetője, de mindennapi feladatainak jó részéről már tanítványai gondoskodnak, a férfi ugyanis a legtöbb idejét a kóbor ebek befogadásával és mentett állatai gondozásával tölti. Az egész 1994-ben kezdődött, amikor szemtanúja volt annak, hogy egy macskát elüt egy autó. A cica szerencsére túlélte, de súlyosan megsérült, és két első mancsával igyekezett magát kivonszolni az út szélére. A főszerzetes számára hatalmas trauma volt ez a látvány, ezért is határozta el, hogy a négylábúak mentésével akar foglalkozni.

Közzétette: Fur Friend Rescue – 2021. június 1., kedd

Először csak macskákon segített, eltemette az elhunyt állatokat, és állatorvoshoz vitte a beteg cicákat, hogy megmentsék őket. Később viszont rájött, hogy a kóbor kutyák esetén talán még rosszabb a helyzet, ők még nagyobb problémát jelentenek.

A cikk az ajánló után folytatódik

A legtöbb ebet egy olyan állami menhelyről hozta el, ahol nem gondoskodnak róluk, nem etetik őket, így a legtöbben éhen halnak, vagy elaltatják őket. A többieket az utcáról menti meg, ahol szintén a biztos halál várt volna rájuk. Ilyenkor néhány napra a templomba viszi őket megfigyelésre, gyógyszert és ellátást kapnak. Mára már megtanulta az állatorvosi feladatok egy részét, hogy spóroljon a költségeken. Az ebek hosszú éveken keresztül a kolostorban kaptak helyet, és egy részük a mai napig ott élhet, de akkora kutyasereg gyűlt össze, hogy 2019-ben a férfi bérelt egy menhelyet Putungban, és sok szőrmókot itt tart.

Közzétette: Fur Friend Rescue – 2021. június 1., kedd

A menhelyen rajta kívül több szerzetes és önkéntes is dolgozik, és a férfi sokáig adományokat sem fogadott el, saját költségén látta el a négylábúakat. Egy idő után azonban annyira megsokasodtak, hogy nem bírta anyagilag, így jelenleg már örül, ha az emberek segítenek neki, de leginkább csak tápokat kér a pénz helyett. Most több mint 5 ezer kutya él a menhelyen, de mellettük cicákon, csirkéken, kacsákon, libákon sőt még pávákon is segít a szerzetes. Állatai egy része van olyan szerencsés, hogy szerető gazdira talál, de Zhixiang szigorúan csak olyanoknak adja oda őket, akiket alaposan leellenőriz, és megbizonyosodik arról, hogy valóban jó dolga lesz nála az ebnek.

A 17 éves fiú különleges menhelyet nyitott

A Brazíliában élő Eduardo Caioado már egészen kicsi kora óta rajong az állatokért, és szeretete nem csupán abban nyilvánult meg, hogy imádta dédelgetni az apróságokat. A fiú ugyanis már kilencéves korában is segített a kidobott, beteg négylábúakon. Most, 17 évesen családja támogatásával megnyitotta különleges menhelyét. Bérelt egy házat, és szponzorai, valamint rokonai segítségével létrehozta az EduPaçoca Institute-ot, amely menedéket nyújt az árva állatoknak. Eduardo menhelye azonban nem olyan, mint a legtöbb: a környékén például nincs is az övéhez hasonló.

Borítóképek: Facebook, Instagram.

Ezt is szeretjük