Ettől marad örökre feszes a cicid? 3 óriási tévhit a melltartóról!

Mindennap hordod, de lehet, hogy alig ismered: íme, három közkeletű tévhit a melltartóról!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy nő életében nagyon fontos szerepet játszik a melltartó, de sok tévhit kering vele kapcsolatban, köztük számos olyan, ami miatt sokan valóságos tehernek érezhetik a viselését.

Nézd meg, melyek a leggyakoribb félrevezető elméletek, amelyekkel te is találkozhattál már, és tudd meg, miért nem igazak!

Megőrzi a feszességet

Két elmélet létezik a melltartó és a mell kapcsolatáról: az egyik, hogy a fehérnemű megőrzi a cicik feszességét, a másik pedig, hogy épp ellenkezőleg, sokkal hamarabb megereszkednek tőle. Az első feltevés hívei arra hivatkoznak, hogy a melltartó leveszi a terhet a kötőszövetről, mely így nem nyúlik meg idő előtt.

A második elmélet támogatói viszont úgy gondolják, a szövetek pont a folyamatos tartástól lustulnak el, és elengedik magukat, vagyis a mellek lógni fognak.

A helyzet az, hogy tudományos bizonyíték egyik feltételezésre sincs, sőt, a kutatók szerint a mellek feszessége, mérete, helyzete és állapota leginkább a genetikán és az életmódon múlik, nem azon, hogy milyen gyakran visel az ember melltartót.

Így öltözködj, ha kicsi a melled!

Rosszul teszed, ha takargatod a melleidet, mert úgy érzed, nem elég méretesek. Képes válogatásunkból kiderül, hogy pontosan mire is gondolunk.

Veszélyes, ha túl korán kezded viselni

Sokan úgy gondolják, ha egy lány már a tinédzserévei elején melltartót hord, amikor még alakulóban van a teste, könnyen eldeformálódhat, vagy idő előtt megereszkedhet a melle. Ez is csak egy tévhit, nincs rá tudományos bizonyíték, hogy a korai melltartóviselés befolyásolná a cicik állapotát.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Csak kényelmetlen lehet

Számos nőnek a nap fénypontja, amikor hazaérvén végre megszabadulhat a melltartótól, ami szorít, nyom, és mesterséges pózban tart egész nap. Persze nem meglepő, hogy mindenkinek a természetes állapot a legkellemesebb, de nem törvényszerű, hogy egy melltartó csak kényelmetlen lehet. Ha számodra is mindennap kínszenvedés a cicifix viselése, könnyen lehet, hogy nem a számodra megfelelő méretet és fazont viseled. Kattints ide, és tudd meg korábbi cikkünkből, hogyan találhatod meg a tökéletes melltartót!

Ezt is szeretjük