A kép, aminek látványától pár perc után elmúlik a stressz: a pszichológus szerint felszabadítja a gondolatokat

Egy egyszerű kép segíthet abban, hogy egykettőre elillanjon a stressz: könnyű relaxációs módszer a szakértőtől.

GettyImages-168849391
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mindenki számára ismerős, és talán ezekben a nehéz, járvány sújtotta időkben még gyakrabban előforduló érzés a stressz.

Jelentkezhet a terhelés miatt, amit a munka vagy épp a szülői feladatok jelentenek, rosszul álló pénzügyek okán, és még ezer más okból, hétköznapokon és viszontagságosabb időkben egyaránt.

Ne hagyd, hogy rombolja az egészséged!

Bár sajnos szinte már természetes részévé vált a mindennapoknak, jelenlétébe semmiképp sem szabad belenyugodni, hiszen a stressz nemcsak lelki teher, de egészségkárosító tényező is.

Kutatók vizsgálataik során rámutattak, hogy a stressz gyengíti az immunrendszert, negatív hatással lehet a szexuális életre emésztőszervi panaszokat okozhat, és a keringési rendszert is megterheli.

Egy egyszerű módszer stressz ellen

Szerencsére sok stresszcsökkentő módszer létezik, melyek segíthetnek leszámolni a rossz érzésekkel. Dr. Suzanne Gelb, pszichológus egy rendkívül egyszerűt ajánl. A szakértő saját tapasztalata alapján fedezte fel, milyen sok ereje lehet annak, ha az ember néhány percig néz egy egyszerű képet. Egy alkalommal videózással foglalkozó ismerőse megmutatta neki néhány fotóját, amelyeket színes, szálló hőlégballonokról készített. A fényképek nézegetése közben a szakértő azt érezte, felszabadul, mintha csak maga is az egyik ballon kosarában lebegne. Élményére alapozva másoknak is ajánlja a technikát, hiszen ezen az egyszerű módon felszabadulhatnak a gondolatok, és tovatűnhet a feszültség. Miután elolvastad a kép alatti útmutatását, merengj el a következő, hőlégballonos fotón, és szabadulj meg a stressztől percek alatt!

Képzeld el, hogy az egyik hőlégballon kosarában vagy! Csak repülsz a levegőben... Képzeld el, hogy a stressz és a nyomás elhagyja a tested! Minél feljebb száll a ballon, annál kevésbé érzed a feszültséget. A gondolatok csak jönnek és mennek, de te nem figyelsz rájuk... tökéletesen jelen vagy a pillanatban. Megnyugodtál. Békében vagy - írja Dr. Gelb.

Reméljük, hogy a pszichológus könnyű, semmilyen különösebb erőfeszítést vagy előkészületet nem igénylő módszere neked is segíteni fog, és nyugodtabban folytathatod a napod.

Stesszoldó jóga

Néhány jógapóz segít legyőzni a feszültséget, és kiegyensúlyozottabbá válni.

Szorongás és pánik ellen is beválnak: 8 egyszerű jógapóz, ami kezdőknek is megy

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük