Kvíz: kitalálod, melyik alapanyag nem kell ezekbe a magyaros ételekbe? Teszteld a tudásod!
Ebben a kvízben megmutathatod, mennyire vagy jártas a magyar gasztronómiában.

Igazán szerencsésnek vallhatjuk magunkat, hiszen a magyar konyha a világ legjobbjai között van. Finom alapanyagok, hagyományos és ízletes fogások jellemzik a hazai gasztronómiát, az ételeket pedig nemcsak az éttermekben szolgálják fel szívesen, hanem a legtöbben otthon is gyakran fogyasztják őket.
Aki gyakorlott konyhatündér, az már akár csukott szemmel is meg tudja mondani, melyik ételhez mik a fő alapanyagok, de természetesen azzal sincs semmi probléma, ha valaki néha „puskázik” a szakácskönyvekből vagy az internetről.
Magyaros ételek kvíze
A finomabb magyar fogások híre már külföldre is elért, ám a legízletesebb ételeket egyértelműen hazai alapanyagokból lehet elkészíteni. Mivel ahány ház és tájegység, annyi szokás, így a kvízben a legáltalánosabb, legismertebb receptek összetevőire kérdezünk rá.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)
OLVASD EL EZT IS!

- paprika
- gulyásleves
A gulyástól a hortobágyi palacsintáig: a legfinomabb házias, magyaros ételek

- magyarország
- gasztronómia
10 kérdéses kvíz a magyar gasztronómiáról: milyen tészta kerül a bajai halászlébe?

- főétel
- sertéshús