10 kérdéses kvíz a magyar gasztronómiáról: milyen tészta kerül a bajai halászlébe?
Most tesztelheted, mennyire ismered hazánk finomságait!

magyar-ételek-borító
beauty and style
Top olvasott cikkek

A magyar ételek ugyanúgy a kultúránk részei, mint a különleges anyanyelvünk vagy a gazdag történelmünk. A tradícióknak köszönhetően mára olyan egyedi és változatos konyhaművészettel rendelkezik az ország, amit csak nagyon kevés nemzet mondhat el magáról.

A finom, hazai ízek egyik legnagyobb titka a jó minőségű, itthon megtermelt alapanyag, de a családi receptek és a hagyományok is fontosak voltak a magyar gasztronómia kialakulásában. Ráadásul elsőre talán nem is gondolnánk, milyen sokféle étel kötődik szorosan Magyarországhoz.

Kvíz a magyar ételekről

Hogy mi is számít magyar vagy magyaros ételnek, nehéz megmondani, hiszen sok finomság szoros rokonságban áll más nemzetek hasonló fogásaival, hiszen nem biztos, hogy magyar eredetű az, ami nálunk a legnépszerűbb. Külföldön egyértelműen a gulyásra, pörköltre, halászlére és töltött káposztára gondolnak, ha magyar ételekről esik szó, ám ezeken kívül is számos olyan hazai kedvenc van, amire büszkék lehetünk.

10 kérdéses kvíz a magyar gasztronómiáról: milyen tészta kerül a bajai halászlébe?

10 kérdéses játék

1. Az eredeti recept szerint mi nélkül nem lehet Gundel-palacsintát készíteni?

2. Melyik étterem kapott Magyarországon elsőként Michelin-csillagot?

3. Melyik ételünket hívják más néven cvekedlinek is?

4. Hagyományosan milyen tésztával tálalják a bajai halászlevet?

5. Ezek közül mi nem számít hungarikumnak?

6. Kiről kapta a nevét a dobostorta?

7. Melyik megyében ismerik dödölleként a krumpliból, lisztből és hagymából készült ételt?

8. Mi nem kell a hagyományos lecsó elkészítéséhez?

9. Honnan halásszák a strandok egyik kedvenc ételét, a hekket?

10. Mi a pacalpörkölt fő összetevője?

/ találat Eredmény
/10 találat - összesen:

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük