A világnak ezen a pontján mindent gyönyörű pillangók lepnek el: varázslatos fotók készültek róluk

Pillangók, lepkék uralják a Mariposa Monarca Bioszféra-rezervátumot. A gyönyörű rovarokról varázslatos képeket kattintott a fotós.

GettyImages-468737738
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kristina Makeeva, tehetséges orosz fotós már 16 éves kora óta fényképez, és az azóta eltelt évek alatt megannyi varázslatos fotósorozat született meg a keze nyomán.

Nemrégiben bolygónk egyik legkülönlegesebb helyére látogatott el, a mexikói Mariposa Monarca Bioszféra-rezervátumba, ahol megannyi lepkefaj tobzódik - a művész úgy érezte magát, mintha egy tündérvilágba csöppent volna.

A Mariposa Monarca Bioszféra-rezervátum lepkéi

A területen repkedő több százezer színpompás pillangó közül is kitűntek számára a pompás királylepkék, amik Észak-Amerikából vándoroltak Mexikó felé szaporodni, majd visszarepülni élőhelyeikre. Azok a pompás királylepkék, amik nyár elején születnek, két hónapig élnek, de akik nyár végén, azok diapauzába, egyfajta hibernációs állapotba kerülnek. Ez lassítja az öregedési folyamatokat, lehetővé téve, hogy kibírják a hideget is. A tehetséges fotós ezeknek a különleges pillangóknak a kába táncát rögzítette képein, mesébe illő pillanatokat sikerült lencsevégre kapnia.

(Cikken belüli és ajánlóképek forrása: hobopeeba / Instagram, borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük