A világnak ezen a pontján mindent gyönyörű pillangók lepnek el: varázslatos fotók készültek róluk

Pillangók, lepkék uralják a Mariposa Monarca Bioszféra-rezervátumot. A gyönyörű rovarokról varázslatos képeket kattintott a fotós.

Lepkék a Mariposa Monarca Bioszféra-rezervátumban
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kristina Makeeva, tehetséges orosz fotós már 16 éves kora óta fényképez, és az azóta eltelt évek alatt megannyi varázslatos fotósorozat született meg a keze nyomán.

Nemrégiben bolygónk egyik legkülönlegesebb helyére látogatott el, a mexikói Mariposa Monarca Bioszféra-rezervátumba, ahol megannyi lepkefaj tobzódik - a művész úgy érezte magát, mintha egy tündérvilágba csöppent volna.

A Mariposa Monarca Bioszféra-rezervátum lepkéi

A területen repkedő több százezer színpompás pillangó közül is kitűntek számára a pompás királylepkék, amik Észak-Amerikából vándoroltak Mexikó felé szaporodni, majd visszarepülni élőhelyeikre. Azok a pompás királylepkék, amik nyár elején születnek, két hónapig élnek, de akik nyár végén, azok diapauzába, egyfajta hibernációs állapotba kerülnek. Ez lassítja az öregedési folyamatokat, lehetővé téve, hogy kibírják a hideget is. A tehetséges fotós ezeknek a különleges pillangóknak a kába táncát rögzítette képein, mesébe illő pillanatokat sikerült lencsevégre kapnia.

(Cikken belüli és ajánlóképek forrása: hobopeeba / Instagram, borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

Ezt is szeretjük