Mutatjuk a bolygó 13 legnagyobb faját: a leghosszabb piton 8 méteres, egy kék bálna akár 30 méter hosszú is lehet

Az állatvilág lenyűgöző óriásait mutatjuk emlősöktől a hüllőkön át a rovarokig.

GettyImages-128141285

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Földünk élővilága fantasztikusan sokarcú, változatosabb talán nem is lehetne. Olyan sokféle állatot sorakoztat fel, hogy még a tudomány emberei előtt sem világos, hogy pontosan mennyi a földön élő fajok száma. A Természetvédelmi Világszövetség becslése szerint több mint 1,5 millió állatfaj is lehet.

A meghatározást nehezíti a sajnálatos tény, hogy egyre több faj jut el a kipusztulásig, illetve az is, hogy sok olyan faj élhet a Földön, melyet mindeddig fel sem fedeztek. A természettudósoknak hála, mégis sokat tudhatunk a bolygó állatvilágáról, és rácsodálkozhatunk a különböző fajok sajátosságaira: életmódjára, viselkedésére vagy akár kinézetére, méretére is.

13 állatóriás a Földön

A mintegy 65 millió éve kihalt, gigászi dinoszauruszok óta az állatvilág rengeteget változott, ám még napjainkra sem maradt óriások nélkül: számos olyan fajt felsorakoztat, amely kiemelkedő méretekkel rendelkezik a többi egyedhez képest.

A következő képeken bolygónk legtermetesebb fajait mutatjuk be emlősöktől a hüllőkön át a rovarokig, melyek osztályuk vagy nemük többi egyedéhez, esetleg akár a bolygó többi állatához viszonyítva is kiemelkedő méretekkel rendelkeznek.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük