Zombik nemcsak a filmekben vannak: 8 parazita, amitől élő halottak lesznek az állatok

Egyes paraziták gyakorlatilag zombit csinálnak abból az állatból, amelyikbe beköltöznek.

GettyImages-637076474

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Valószínűleg mindenki látott már olyan filmet, amelyben a szereplők zombitámadás elől menekültek, és sokan el is játszhattak a gondolattal, milyen lenne, ha valóban léteznének élő halottak.

Az igazság az, hogy ezek a szórakoztató célú mozis- és televíziós szerzemények nem is állnak annyira messze a valóságtól. Az állatvilágban ugyanis vannak élőhalott lények, melyeket a szervezetükbe telepedő paraziták változtatnak át - úgymond - zombivá. Ezek az élősködők ugyanis úgy maradnak fenn, hogy valamilyen gazdatestbe költöznek, majd egyszerűen megváltoztatják, a maguk számára hasznos irányba változtatják meg az állat viselkedését.

8 parazita, ami zombit csinál az állatokból

Van olyan parazita, ami a gazdaállat szájába költözik, és van olyan is, amelyik a halálba viszi a gazdaszervezetet, hogy fenntartsa saját faját. A következőkben nyolc különböző élősködőről, és az élő halottakként vezérelt gazdáikról mutatunk néhány felvételt.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük