A 3 legjobb piac

Frisset, finomat, olcsón

Piacból sok van, megtalálni köztük a legjobbat azonban nem olyan egyszerű. Eláruljuk, hol érdemes vásárolnod!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kevesen tehetik meg, hogy kiszaladjanak a kertbe, ha éppen friss zellerre van szükségük a leveshez, vagy hogy az otthon termett meggyből készítsenek lepényt a gyerekeknek.

Marad tehát a bevásárlóközpont a vásárlók többsége számára ismeretlen eredetű árukészletével, és az alkalmanként igencsak borsos áraival.

Ráadásul az import gyümölcsök és zöldségek íze sosem érhet fel a kiskertben termett almáéval vagy barackéval...
Na de mit tegyen az, aki mégis ez utóbbi ízére vágyik? A válasz egyszerű: fogja a kosarát, és irány a piac - például az alábbi három!

Minden, amire szükséged lehet: Központi Vásárcsarnok

Mégpedig az, amelyik a Vámház körúton várja 1897 óta, immáron 111 éve a vásárlókat a maga szinte egyedülálló épületével és kínálatával.
Mielőtt azonban belekezdenénk a dicsőítésbe, be kell vallanunk, hogy a Budapesti Vásárcsarnok nem tartozik a legolcsóbb piacok közé, hatalmas választéka és minőségi árui miatt azonban nem maradhat ki a sorból.
Itt ugyanis valóban minden van, ami szem-szájnak ingere: a háromszintes épület földszintjén zöldség- és gyümölcsárusok, hentesek, tej- és sajtkereskedők sora várja a vásárlókat a legszebb áruval kedvesen, kultúrált körülmények között. A csarnokra ugyanis még a szombat reggeli nagybevásárláskor sem jellemző, hogy ideges, rohanó, lökdösődő emberekkel lenne tele. Na persze mindenki siet egy kicsit, de sosem annyira, hogy ne legyen képes kivárni - a néha igencsak hosszú - sorát az éppen akciós, hatalmas szemű eprek előtt.
Az alagsorban az édesvízi és tengeri ínyencségek között lehet válogatni, de annak is érdemes itt nézelődnie, aki a távol-keleti ízek rabja, a Csarnok Ázsia boltjában ugyanis mindent megtalálni.
Természetesen nem maradhat el a hagyományos szupermarket sem az apró üzletek, árusok mellett az alagsor végén, ám amíg fönt friss házi tejföl is kapható, véleményünk szerint nem érdemes kizárólag csak az előbbiben beszerezni az ebéd hozzávalóit.

Aki pedig elfáradt, vagy éppen még nem reggelizett, az a földszinti pékségekben vagy az emeleten találhat magának, illetve a fogának megfelelőt.

Vámház körúti Vásárcsarnok
1093 Budapest, Vámház körút 1-3.
Telefon: 06(1)366-3300

Nyitva: hétfőn 6 óra és 17 óra között, keddtől péntekig 6 óra és 18 óra között, szombaton pedig 6 óra és 15 óra között.

A Föld legjava frissen és elérhető áron: Fény utcai Piac

Bár a II. kerületi Fény utcai piac egyben kereskedelmi központ is divatáruval, cipőüzlettel, könyvkereskedéssel és virágbolttal, jól ismert piac-hangulatát a mai napig őrzi - immáron tíz éve.
Így aztán az üzletek mellett a földszinti aulában ma is ős- és kistermelők várják a háziasszonyokat ínycsiklandozóan friss portékájukkal, amelyek között egyaránt megtalálni a húsárut, a zöldségeket és gyümölcsöket, de annak sem kell más helyet keresnie, aki friss tejtermékeket szeretne, itt ugyanis szintén találni házi készítésű finomságokat.
Emellett pékségek sora várja azokat, akik frissen sütött, még gőzölgő kenyérrel akarnak hazatérni a szombati piacról, és hát azt sem szabad elfelejteni, hogy itt, pontosabban a piacot határoló Retek utcában működik Budapest egyik legkedveltebb péksége is.
A Fény utcai Piac és Kereskedelmi Központ - beleértve a hatalmas parkolószintet is - összesen öt szinttel várja a vásárlókat közel 20 ezer négyzetméteren, így nem véletlen, hogy erről a piacról sem hiányozhat a szupermarket, ha valaki esetleg mégsem találna ínyére valót a kofák kínálatában.

A piac árait tekintve jellemzően alulmarad a hipermarketekben megszokottakkal szemben, nem is beszélve arról, hogy itt még alkudozni is lehet. És hát hogyisne tennénk, ha az a piacozás egyik legizgalmasabb része?

Fény Utcai Piac és Kereskedelmi Központ
1024 Budapest, Lövőház utca 12.

A piac nyitvatartása: hétfőtől péntekig 6 óra és 18 óra között, szombaton 6 óra és 14 óra között, vasárnap pedig egyedi nyitvatartás szerint.

Ha az bioélelmiszerek híve vagy: Csörsz utcai Ökopiac

Az E-számok, az adalékanyagok és a génmanipuláció világában egyre nagyobb az igény a szigorúan ellenőrzött termesztésből származó élelmiszerek iránt. És ha igény van, akkor kínálat is, ráadásul egyre nagyobb, így ma már nem kell sokat keresgélnie annak, aki ellenőrzött élelmiszert szeretne fogyasztani: a bioboltokban szinte mindent megtalálni, amire csak szükség van. Szinte, többségük ugyanis csupán készételt tart, a zöldségek és gyümölcsök árusítására nincs lehetősége. Ám nem kell elkeseredni, az ugyanis, ami a bioboltok kínálatából hiányzik, megtalálható máshol, például a Csörsz utcai Ökopiacon.
Hogy miben más ez a piac, mint a többi? Nem sokban, hiszen más helyekhez hasonlóan itt is kedves árusok várják a vásárlókat hatalmas választékkal. A különbség csupán annyi, hogy itt minden árus szigorúan ellenőrzött termesztésből származó élelmiszereket kínál.

És hát van itt minden, amire csak szükség lehet a zöldségektől és gyümölcsöktől kezdve a tejtermékek széles választékán át egészen a húsokig, a mézig és az ivólevekig. Emellett pedig hat üzletben csomagolt bioélelmiszerek várják a háziasszonyokat, de kapni itt frissen sütött péksüteményt, kézműves termékeket és még könyveket is.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

És az árak? A Csörsz utcai Ökopiac bizonyos élelmiszerek tekintetében nem olcsó, de nem is megfizethetetlen: árai csupán egy kicsivel magasabbak, mint amilyenekkel a hagyományos piacok többségében találkozni. Ami azonban elgondolkodtató: egy liter biotehéntej ára - ami biztosan 100%-ig tejet tartalmaz - itt 240-250 forint körül mozog...

Csörsz utcai Ökopiac
1124 Budapest, Csörsz u 18.
Telefon: 06(30)678-3772

Nyitva: minden szombaton 6 óra 30 és 12 óra között.

OLVASD EL EZT IS!

  • kultúra
  • szórakozás

A 6 legjobb társasjáték

  • budapest
  • vásárlás

3 imádnivaló bolt

Ezt is szeretjük