Képeken a világ 10 leghosszabb életű állata: a grönlandi bálna például 200 évig él

Meglepő, hogy egyes fajok milyen sokáig élnek.

Leghosszabb életű állatok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kérész, mielőtt a vízfelszínre jönne, három évig fejlődik az iszapba ágyazódva. Miután párzott, rendkívül rövid sorsa végéhez is ér: mindössze egyetlen napot él.

Emberként különös ebbe belegondolni, pedig számos olyan állatfaj is létezik, amely pedig a mi élettartamunkat szárnyalja túl. Míg az emberi élettartam maximumát a Duke Egyetem öregedéstudománnyal foglalkozó szekértői 150 évben határozták meg, az állatvilág egyes fajai kétszer, háromszor vagy többször ennyi idieg is, sőt akár tízezer évnél tovább életben maradhatnak.

Képeken a top 10 legtovább élő állat

A következőkben sorra vesszük a legtovább élő állatokat: a top 10-ben termetes, és egészen apró élőlények is szerepelnek, élettartamuk pedig egészen meglepő.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Bizonyos fajok akár kétszer vagy sokszor ennyit, még 10 ezer évnél is tovább, sőt, akár a végtelenségig is elélnek. 

Ezt is szeretjük