Még a T-Rexnél is nagyobbat harapott a 12 méteres őskrokodil: képeken a korai idők legádázabb ragadozói

Nemcsak a dinók keltettek félelmet az ősi világ élőlényeiben.

GettyImages-974603924

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Amikor az ősi élővilágra gondolunk, legtöbbször hatalmas dinoszauruszok jelennek meg lelki szemeink előtt. Ha pedig a legerősebb dinót szeretnénk megnevezni, azonnal a rettenthetetlen T-Rex jut eszünkbe.

Noha ez a dinoszauruszfaj valóban erős és gigantikus lehetett, volt olyan kortársa, amely überelni tudta bizonyos képességeit. Az ősi óriás kajmán - Purussaurus - ugyanis még nála is nagyobbat tudott harapni. Ez az őskrokodil egy meglehetősen nagy állat volt, hosszabb volt egy busznál, orrától a farka végéig elérte a 12 métert. Az amazóniai vad uralta Dél-Amerika vizes térségeit. Mindennap mintegy 40 kg hússal táplálkozott. Az első Purussaurus-maradványokat a kései 1800-as években, Brazília területén találták meg.

Képeken 8 ősragadozó

Az őskajmánon túl még rengeteg korai, félelmetes ragadozó élt több ezer, illetve több millió évvel ezelőtt. A következő képeken további hetet mutatunk be, melyek között vízi élőlény, nagymacska és medve is szerepel.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük