8 állat, ami könnyen visszanöveszti az elveszített testrészeit: bámulatos képességet adott nekik a természet

Hihetetlen képességük irigylésre méltó: ezek az állatok vissza tudják növeszteni elvesztett tagjaikat.

GettyImages-1058304880

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ember csak néhány apróságban tapasztalja meg, milyen, amikor bizonyos levágott részei visszanőnek, ráadásul a legtöbb esetben még csak nem is örül neki: gondoljunk csak a folyton lenövő frufrura vagy a megint zavaró hosszúságú körmökre.

Az azonban fantasztikus, felbecsülhetetlen áldás lenne a természettől, ha elveszített emberi testrészeket tudna pótolni a szervezet. Nemhiába vizsgálják olyan lázasan a világ génkutatói, hogy bizonyos élőlények hogyan, milyen genetikai adottság révén lehetnek képesek az ilyen fajta regenerálódásra. Merthogy meglepően sok ilyen különleges lény van szárazföldön és vízben egyaránt. Számukra ez a képesség a túlélés eszköze, hiszen egy támadás után is visszanyerhetik leharapott tagjaikat, melyek nélkül hamarosan elpusztulnának. Sokuk a menekülés eszközeként is képes bevetni szerencsés adottságát: az autotómia nevű jelenség során a magát veszélyben érző állat képes akaratlagosan megszabadulni attól a végtagjától, melynél fogva a ragadozó foglyul ejtette.

8 állat, mely képes visszanöveszteni testrészeit

Akár testrészveszteséggel járó sérülésről, akár menekülési stratégiáról van szó, a következő állatok helyre tudják állítani ép testüket: képességük bámulatos és irigylésre méltó.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük