A bolygó legfurcsább színű állatai: 2 millió homárból csak egy lesz ilyen lehetetlenül kék

Meglepőnél meglepőbb színű fajokat sorakoztat fel az állatvilág.

Furcsa színű állatok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár az élővilág elképesztő változatosságot mutat, a legtöbben mégsem gondolnák, hogy kék homár létezhet. Pedig van ilyen, igaz, meglehetősen ritka: 2 millió példányból csak egyetlen lesz ilyen színű. 

Nade mi fán terem a kék homár? Az átlagos amerikai és európai homárok rendszerint barnák, sötétzöldek vagy narancsszínűek. A kékek sem képeznek új fajt, csupán egy genetikai módosulásnak köszönhető meglepő kinézetük. Halászok körében, és nagy homárrakományokat fogadó éttermekben óriási szerencsét jelent, ha egy ilyen akad a sok között.

8 meglepő színű faj

Az állatvilág megannyi másik, váratlan színű fajt is felvonultat, rovaroktól a madarakon át a hüllőkig. A következő képeken a kék homáron túl bemutatjuk a pink szöcskét, a fehér pávát, a kék-sárga békát és a rózsaszín delfint is.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Képek: Getty Images, wikipedia.org.

Ezt is szeretjük