Idén is összeállították a legbefolyásosabb magyar nők listáját: van néhány meglepő változás tavalyhoz képest

A Forbes Magyarország ismét összeállította a legbefolyásosabb magyar nők listáját, immáron kilencedik alkalommal.

Legbefolyásosabb magyar nők 2023-ban
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Forbes Magyarország ismét összeállította a legbefolyásosabb magyar nők listáját, immáron kilencedik alkalommal.

A magazin közélet, média, kultúra és üzlet kategóriákban készített rangsorokat. 

Legbefolyásosabb magyar nők 2023-ban

A Forbes így fogalmazott a listán szereplő nőkkel kapcsolatban: 

"Értékes kapcsolati hálóval és tőkével rendelkeznek, tekintélyes büdzsét kezelnek, fontos ügyekben mernek véleményt formálni, és hallatják a hangjukat. Vagy éppen csendben végzik a dolgukat, és háttérbe húzódó stratégák. Egyszóval befolyásosak az üzleti életben, a közéletben, a kulturális életben vagy a médiában."

A közélet kategória első helyén idén is Novák Katalin köztársasági elnök végzett, a második helyezett Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatója lett, a harmadik helyre pedig Varga Judit igazságügyi miniszter került. Dobrev Klára a negyedik lett, Lévai Anikó pedig az ötödik. A hatodik helyre Kaminski Fanny miniszterelnöki kommunikátor, a hetedikre pedig Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő került, aki új szereplő a listán, és aki a Forbes forrásai szerint 2024-ben a Fidesz jelöltje lehet a főpolgármester-választáson.

A média kategória élére idén is Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója került, a dobogó második helyén Kálmán Erika, a Mediaworks vezérigazgatója, harmadikon pedig Pácsonyi Daniella, a Central Médiacsoport digitális lapigazgatója végzett. A negyedik Lipták Tímea, az ötödik Hámori Barbara, a hatodik pedig D. Tóth Kriszta lett. A kategória tizedik helyezettje Máté Krisztina lett. 

A kultúra kategória első helyezettje Kolosi Beáta, a Líra Könyv Zrt. vezérigazgatója és résztulajdonosa lett, aki egy helyet előrelépett tavalyhoz képest. A második Spengler Katalin műgyűjtő, a párizsi Pompidou Központ akvizíciós bizottságának tagja lett, aki tavaly az első helyen végzett. A harmadik Oszkó-Jakab Natália, a Liszt Intézet Brüsszel és a Művészetek Völgye Fesztivál igazgatója, a negyedik Erdődy Orsolya a Budapesti Fesztiválzenekar menedzser-igazgatója, az ötödik pedig Virág Judit, a Virág Judit Galéria és Aukciósház társtulajdonosa lett. 

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Az üzlet kategória élmezőnyében a következőképpen alakult a sorrend: az első Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója, a második Balogh Gabriella, az OTP igazgatósági tagja, a harmadik Orbán Ráhel, az ODU Store alapítója és tulajdonosa, a negyedik Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, az ötödik pedig Orbán Anita, a Vodafone globális kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója lett. 

A Forbes teljes listája megtekinthető itt.

A magazin nemrég elkészítette a legértékesebb magyar influenszerek listáját is. Erről itt írtunk.

Így néz ki egy gyönyörű, idős asszony a valóságban - Erőteljes, elgondolkodtató képek a világ nőiről

Ilyen képeket ritkán látni a nőkről: sokatmondó felvételek.

Így néz ki egy gyönyörű, idős asszony a valóságban - Erőteljes, elgondolkodtató képek a világ nőiről

Nézegess képeket!

Elolvasom

Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük